7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης από το Δ.Σ της Ελλάκτωρ

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης από το Δ.Σ της Ελλάκτωρ

Την παραίτησή του από τη θέση τη θέση του εκτελεστικού μέλους και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ελλάκτωρ ΑΕ, υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτριος Καλλιτσάντσης. Από το Δ.Σ αποχώρησαν κατά πληροφορίες δύο ακόμη μέλη.

Οι παραιτήσεις έρχονται μόλις λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη για τις 7 Ιανουαρίου Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας και ενώ οι αδελφοί Σάκης και Δημήτρης Καλλιτσάντσης έχουν υπογράψει δεσμευτική συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών τους στην εταιρεία Invesco Finance, συμφερόντων των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη.

Οι δύο επιχειρηματίες έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν επιπλέον 39,2 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 18,3% της Ελλάκτωρ μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2021. Αν η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρωθεί, η Invesco θα ελέγχει συνολικά το 23,3% της Ελλάκτωρ ενώ το ποσοστό των αδελφών Καλλιτσάντση θα περιοριστεί κοντά στο 2-2,5%.

Η παραίτηση του Δ. Καλλιτσάντση ήταν μια κίνηση που αιφνιδίασε αρκετούς, επιβεβαίωσε, ωστόσο, εκείνους που έβλεπαν την διάσταση απόψεων των δύο ισχυρών ανδρών της Ελλάκτωρ να μεγαλώνει το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται πως το ολλανδικό fund Reggeborgh έκανε γνωστό χθες ότι το ποσοστό συμμετοχής του αυξήθηκε στο 14,17% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, και εφόσον υλοποιηθεί η συμφωνία εξαγοράς επιπλέον 12,54% από την οικογένεια Μπόμπολα, θα φτάσει στο 26,7218%.