Παίρνουν ξανά μπροστά οι μηχανές της ιστορικής Πίτσος

Παίρνουν ξανά μπροστά οι μηχανές της ιστορικής Πίτσος

Τις μηχανές της πρόκειται να ανάψει και πάλι μια ιστορική μονάδα, αυτή της Πίτσος, με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών. Την νέα σελίδα ανοίγει η συμφωνία της εταιρείας Pyramis που ήρθε σε συμφωνία με τους γερμανούς της BSH για την εξαγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού της Πίτσος στο παλαιό εργοστάσιο του Ρέντη.

Στόχος η επαναλειτουργία της μονάδας στην Ελλάδα μέσα από δύο γραμμές παραγωγής στις οποίες θα απασχοληθούν οι πρώην εργαζόμενοι της Πίτσος, όπως γνωστοποιεί σε επιστολή του προς τον υπ. Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο επικεφαλής της Pyramis Νίκος Μπακατσέλος.

«Όπως ενημερώθηκα από την διοίκηση της εταιρείας, η πρότασή μας για αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου έχει γίνει αποδεκτή. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε την αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών», αναφέρει ο κ. Μπακατσέλος.

Στις θετικές εξελίξεις αναφέρεται με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός

Το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Θα ήθελα να σας ενημερώσω και εγγράφως σχετικά με την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης που αφορά στην εξαγορά του εξοπλισμού του εργοστασίου Πίτσος στο Ρέντη.

Όπως ενημερώθηκα σήμερα από την διοίκηση της εταιρείας η πρόταση μας για αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου έχει γίνει δεκτή.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην αποσαφήνιση του περιεχομένου της συμφωνίας και στην υλοποίηση της επένδυσης από πλευράς μας, δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Θα ήθελα για ακόμη μία φορά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές που έχετε κάνει εξαρχής ώστε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα. Σας διαβεβαιώνω πως με τη βοήθειας σας θα υλοποιήσουμε το όραμά μας για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των πρώην εργαζομένων της Πίτσος».

Η Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

Χθες αργά το απόγευμα ενημερώθηκα επισήμως από την εταιρία «Pyramis» ότι το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της «Πίτσος» έγινε. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια πρωτοβουλία μας πιάνει τόπο, για να δημιουργούν εκ νέου θέσεις εργασίας που χάθηκαν. Συνεχίζουμε!