Οριστικά εκτός ΕΛΠΕ ο Γρ. Στεργιούλης, «διπλά» καθήκοντα για Ευ.Τσοτσορό

Οριστικά εκτός ΕΛΠΕ ο Γρ. Στεργιούλης, «διπλά» καθήκοντα για Ευ.Τσοτσορό

Του Γιώργου Φιντικάκη

Τέλος εποχής και επισήμως για τον Γρηγόρη Στεργιούλη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία με χρηματιστηριακή ανακοίνωση που αφορά το νέο της διοικητικό συμβούλιο. Τα καθήκοντα Στεργιούλη, αναλαμβάνει ο κ. Τσοτσορός, ο οποίος πλέον θα είναι ταυτόχρονα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ.

Η απομάκρυνση Στεργιούλη από τη διοίκηση των ΕΛΠΕ συνδέεται με τις δημόσιες τοποθετήσεις του κατά της αποκρατικοποίησης και τις ανησυχίες της πλευράς Λάτση (Paneuropean), ότι η παραμονή του θα εξέπεμπε ένα αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές. Οι διοικητικές αλλαγές ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα στη συμφωνία μετόχων μεταξύ Δημοσίου και πλευράς Λάτση.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ θα συγκροτηθεί σε σώμα την προσεχή Τρίτη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών θα ξεκινήσει η διαδικασία για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Η έναρξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης θα πρέπει να αναμένεται ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Νέο πρόσωπο στο Δ.Σ. των ΕΛΠΕ είναι και ο μέχρι πρότινος διευθυντής του γραφείου του υπ. ΠΕΝ, Γ. Σταθάκη, Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος. Ερωτηθείς, κατά πόσο υπάρχει ασυμβίβαστο, πηγές του ΥΠΕΝ διευκρινίζουν ότι ο κ. Κωτσονόπουλος είναι σήμερα σύμβουλος του υπουργού, και όχι διευθυντής του γραφείου του, καθώς στη θέση αυτή έχει επιστρέψει ο Μιχάλης Νικολακάκης, ο οποίος και την κατείχε από παλιά.

Αναλυτικά, τα πρόσωπα στο νέο ΔΣ των ΕΛΠΕ έχουν ως εξής:

1. Ευστάθιος Τσοτσορός του Νικολάου

2. Γεώργιος Αλεξόπουλος του Δημητρίου

3. Ιωάννης Ψυχογυιός του Γεωργίου

4. Γεώργιος Γρηγορίου του Κωνσταντίνου

5. Δημήτριος Κοντοφάκας του Νικολάου

6. Βασίλειος Κουνέλης του Νικολάου

7. Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος του Νικολάου