7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Οι παίκτες κλειδιά στο χώρο της κυβερνοασφάλειας

Οι παίκτες κλειδιά στο χώρο της κυβερνοασφάλειας

Οι δαπάνες των εταιρειών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ακολουθούν τη ραγδαία αύξηση του ρυθμού του ψηφιακού μετασχηματισμού, όπως αυτός καταγράφηκε μέσα στο 2020, λόγω της πανδημίας του covid-19. Όπως έχουν αποδείξει όλα τα πρόσφατα παραδείγματα κυβερνοεπιθέσεων, οι επιθέσεις αυτές μπορούν να πλήξουν από την ίδια τη λειτουργία της εταιρείας, μέχρι την κλοπή σημαντικών στοιχείων της ιδίας ή των πελατών της.

Σύμφωνα με το Identity Theft Resource Center, μέσα το 2020 περισσότερα από 380 εκατ. φυσικά πρόσωπα είδαν τα δεδομένα τους και τα αρχεία τους να «εξαφανίζονται» μέσα στο cloud.

Όμως εμείς δεν είμαστε εδώ για να αναλύσουμε τους κινδύνους που συνοδεύουν τις ψηφιακές εξελίξεις, αλλά για να επισημάνουμε μια σειρά από εταιρείες, που είναι ήδη key players στο χώρο του cybersecurity.

H Crowdstrike (Nasdaq:CDWD), δραστηριοποιείται στην ασφάλεια των συσκευών των χρηστών μέσω endpoint protection platforms (EPP), που ανιχνεύουν, αναλύουν και αντιμετωπίζουν κινδύνους σε περιβάλλον cloud για λογαριασμό κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών servers κλπ.

Στα ακόλουθα διαγράμματα απεικονίζεται η πορεία της μετοχής της CDWD, η πορεία των ενεργών πελατών καθώς και το ποσοστό της διατηρησιμότητας της πελατειακής βάσης.

H Zscaler (Nasdaq:ZS) είναι μια πλατφόρμα, που μέσω του Zscaler’s Secure Web Gateways (SGW) και του Zscaler Private Access (ZPA), προσφέρει ασφάλεια στην μετάδοση και μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε συσκευές, που επικοινωνούν μεταξύ τους, στα πλαίσια του ΙοΤ (Internet of Things).

Στα ακόλουθα διαγράμματα απεικονίζεται η πορεία της μετοχής της ZS, η πορεία των ενεργών πελατών καθώς και το ποσοστό της διατηρησιμότητας της πελατειακής βάσης.

Η Okta (Nasdaq:OKTA), προσφέρει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας στον τομέα του λεγόμενου Identity Access Management (IAM). Δηλαδή η Okta εξασφαλίζει ότι οι σωστοί εργαζόμενοι, έχουν πρόσβαση στις σωστές πηγές δεδομένων, τη σωστή στιγμή και για τους σωστούς λόγους.

Το ΙΑΜ εξειδικεύεται στις εξουσιοδοτήσεις των χρηστών και στις διαδικασίες ανάμεσα στους χρήστες και στις βάσεις των στοιχείων. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να ελέγχουν καλύτερα τα δεδομένα τους, να χάνεται λιγότερος χρόνος στις διαδικασίες πρόσβασης και να μην υπάρχει επικάλυψη στη άντληση στοιχείων.

Στα ακόλουθα διαγράμματα απεικονίζεται η πορεία της μετοχής της OKTA, η πορεία των ενεργών πελατών καθώς και το ποσοστό της διατηρησιμότητας της πελατειακής βάσης.

H Mimecast (Nasdaq:MIME), εξειδικεύεται στην ασφάλεια των emails (Secure Email Gateways) . H εταιρεία έχει σήμερα 15 εκατ. χρήστες δηλαδή το 1,5% της παγκόσμιας πίτας των επαγγελματικών emails, που ανέρχεται στους 1 δισεκ. λογαριασμούς. Οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας της εταιρείας βασίζονται σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Στα ακόλουθα διαγράμματα απεικονίζεται η πορεία της μετοχής της MIME, η πορεία των ενεργών πελατών καθώς και το ποσοστό της διατηρησιμότητας της πελατειακής βάσης.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.