Ο μεγαλοεπενδυτής Στίβεν Κοέν δέχεται απειλές για τη ζωή του για την υπόθεση της GameStop

Ο μεγαλοεπενδυτής Στίβεν Κοέν δέχεται απειλές για τη ζωή του για την υπόθεση της GameStop

O αμερικανός επενδυτής, Στίβεν Κοέν, ο οποίος θεωρείται από τους μικροεπενδυτές ως αντίπαλός τους στην εκτίναξη της μετοχής της GameStop τις τελευταίες ημέρες, έκλεισε τον λογαριασμό του στο Twitter λόγω των απειλών, όπως είπε μία εκπρόσωπός του, που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του.

Ο Κοέν, ο οποίος προηγουμένως χρησιμοποιούσε το Twitter σε μεγάλο βαθμό για να επικοινωνεί με οπαδούς της ομάδας μπέιζμπολ, New York Mets, μετά την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της πέρυσι, ήταν μεταξύ των διαχειριστών κεφαλαίων που δέχθηκαν απειλές κατά την εξέλιξη της περίπτωσης της GameStop.

«Θα κάνω ένα διάλειμμα τώρα», ανέφερε ο Κοέν στο Twitter αργά την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για «προσωπικές απειλές», όπως μεταδίδει το Reuters. Ο λογαριασμός του δεν εμφανιζόταν το Σάββατο και η εκπρόσωπος του  Point72 Asset Management του Κοέν επιβεβαίωσε ότι είχε κλείσει. 

Το Point72 του Κοέν και η Citadel έκαναν «ένεση» κεφαλαίου στο Melvin Capital, ένα fund που ήταν μεγάλος πωλητής της GameStop, επιτρέποντας σε αυτό να κλείσει τις θέσεις του αυτές με μεγάλες απώλειες και να επιβιώσει. 

Το Point72 έχασε 10-15% της αξίας του από την αρχή του έτους έως τα μέσα της εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των στοιχείων.