O Jan Jenisch νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου LafargeHolcim

O Jan Jenisch νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου LafargeHolcim

Ο Jan Jenisch αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου LafargeHolcim από τις 16 Οκτωβρίου 2017.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Jan Jenisch προέρχεται από την ελβετική εταιρεία Sika AG, η οποία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων και προϊόντων για τους κλάδους οικοδομικών υλικών και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Jan Jenisch είναι διευθύνων σύμβουλος της Sika AG από τον Ιανουάριο του 2012. Υπό την καθοδήγησή του, η Sika διεύρυνε τις εργασίες της σε νέες αγορές και έθεσε νέα πρότυπα απόδοσης στις πωλήσεις και την κερδοφορία. Ως εκ τούτου, η κεφαλαιοποίηση της Sika υπερτριπλασιάστηκε και η εταιρεία εισήχθη πρόσφατα στον Ελβετικό Χρηματιστηριακό Δείκτη (Swiss Market Index).

O Beat Hess, πρόεδρος του ομίλου LafargeHolcim, ανέφερε: «Ο Jan Jenisch είναι ένας διευθύνων σύμβουλος με ευρύτατη αναγνώριση για τη σταθερή επίτευξη ισχυρότατων αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα διαθέτει βαθύτατη γνώση του κλάδου των οικοδομικών υλικών. Το ηγετικό του προφίλ και οι προσωπικές του δεξιότητες θα τον βοηθήσουν να ταιριάξει απόλυτα με την εταιρική μας κουλτούρα και τη διοικητική ομάδα του Ομίλου LafargeHolcim. Προσβλέπω στη συνεργασία μας με στόχο να επιταχύνουμε την υλοποίηση της στρατηγικής της εταιρείας μας».

Ο Jan Jenisch, αναδειχθείς διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε σχετικά «Είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται να ενταχθώ στον όμιλο LafargeHolcim. Πρόκειται για μια ιστορική εταιρεία και τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των οικοδομικών υλικών με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.  Ανυπομονώ ιδιαίτερα να συνεργαστώ με τη διοικητική ομάδα και να οδηγήσω την εταιρεία προς ένα πολύ επιτυχημένο μέλλον».

Βιογραφικό σημείωμα του Jan Jenisch

Ο Jan Jenisch εντάχθηκε στη Sika το 1996 και έχει εργαστεί σε διάφορες διοικητικές θέσεις και χώρες. Το 2004 διορίστηκε στο Συμβούλιο Διοίκησης ως Επικεφαλής του Κλάδου Βιομηχανίας και θήτευσε ως Πρόεδρος Ασίας - Ειρηνικού από το 2007 έως το 2012.

Ο Jan Jenisch σπούδασε στην Ελβετία και τις ΗΠΑ και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Fribourg, στην Ελβετία και κάτοχος MBA (lic. rer. pol.). Είναι μη εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της εισηγμένης εταιρείας Schweiter Technologies AG καθώς και της μη εισηγμένης Glas Troesch AG. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.