Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, 18:45 - Τελευταία ενημέρωση: 18:55
-A +A
Ο ESM ενέκρινε την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ

Την έγκριση της εκταμίευσης 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανσιμός Σταθερότητας.

Πρόκειται για την υποδόση της τρίτης αξιολόγησης που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018. Η εκταμίευση εγκρίθηκε από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, όπως ορίστηκε στο μνημόνιο συμφωνίας της 22ης Μαρτίου 2018.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο όσον αφορά στην αποπληρωμή των καθυστερημένων οφειλών της προς τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αν η Ελλάδα διατηρήσει με αποφασιστικότητα τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων και εφαρμόσει τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM και ότι η Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο, όπως είχε προγραμματιστεί», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup, σημείωσε πως η Ελλάδα συνεχίζει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της και γι 'αυτό εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης. Όπως τόνισε, η σημερινή απόφαση του ESM είναι ένας «καλός οιωνός» για το Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα