Nike: Ισχυρό πλήγμα στις πωλήσεις λόγω προβλημάτων αποστολής και πανδημίας

Nike: Ισχυρό πλήγμα στις πωλήσεις λόγω προβλημάτων αποστολής και πανδημίας

Η Nike ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της για το γ' τρίμηνο του 2020 ήταν λιγότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω προβλημάτων στις αποστολές των προϊόντων.

Για το 2020, η Nike ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων από πωλήσεις μεταξύ 13% και 15%, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 15,9%, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Επιπλέον, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 10,36 από τα 10,1 δισ. δολάρια για την ίδια περίοδο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 11,02 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα έσοδα της στη Νότια Αμερική μειώθηκαν κατά 11% κυρίως λόγω ελλείψεων container και της συμφόρησης στα αμερικανικά λιμάνια, που είχαν ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης αποστολής των προϊόντων για τρεις εβδομάδες.

«Αναμένουμε να καταγράψουμε αυτά τα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο του 2020», δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος της Nike, Μάθιου Φρέντ.

Ωστόσο, τα καθαρά έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,45 δισ. δολάρια, ή 90 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με 847 εκατ. δολάρια, ή 53 σεντς ανά μετοχή την ίδια περίοδο για το 2019.

Σημειώνεται ότι το 45% των καταστημάτων του κολοσσού αθλητικής ένδυσης έκλεισαν στις περιοχές της Ευρώπης, Αφρικής, και Ασίας για δύο από τους τρεις μήνες της περιόδου.