Newport Wafer Fab: Bρετανική κοινοπραξία εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς

Newport Wafer Fab: Bρετανική κοινοπραξία εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς

Μια βρετανική κοινοπραξία συγκεντρώνει κεφάλαια από τράπεζες και επενδυτές για να χρηματοδοτήσει μια πιθανή προσφορά για τον κατασκευαστή ημιαγωγών πυριτίου Newport Wafer Fab η οποία βρίσκεται υπό εξαγορά από την κινεζική Nexperia.

Η πώληση NWF στη Nexperia εγκρίθηκε αρχικά από τον αρμόδιο Υπουργό Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στις αρχές του μήνα, ωστόσο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ζήτησε επανεξέταση της εξαγοράς, αφότου  νομοθέτες στο κόμμα του εξέφρασαν ανησυχίες που αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Η κοινοπραξία, η οποία σχεδιάζει να υποβάλει ένα εναλλακτικό σχέδιο στην κυβέρνηση, περιλαμβάνει ένα εξέχον στέλεχος του κλάδου των ημιαγωγών και άτομα που είχαν εμπλακεί στο παρελθόν με την NWF, σύμφωνα με την πηγή του CNBC το οποίο αναφέρει ότι είναι απίθανο η βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει από την Nexperia να αποχωρήσει πλήρως από τη συμφωνία.

Η Nexperia, η οποία ήταν ήδη μέτοχος της NWF, έχει πληρώσει περίπου 63 εκατομμύρια λίρες (87,9 εκατομμύρια δολάρια) σύμφωνα με την πηγή του CNBC.