ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Νέο έργο από την Profile για τη γαλλική Ditto Bank

 

Την επιτυχημένη υλοποίηση έργου στη Ditto Bank, εταιρεία του ομίλου Banque Travelex S.A. ανακοίνωσε σήμερα η Profile Software. Η Ditto Bank, είναι μία διαφοροποιημένη ψηφιακή τράπεζα, που χρησιμοποιώντας το FMS.next, για διαχείριση των τραπεζικών της εργασιών ενσωματώνει επιτυχώς και Treasury λειτουργικότητες μέσω της λύσης AcumenNet της Login SA, εταιρείας του ομίλου Profile, σχηματίζοντας έτσι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την Profile, το AcumenNet διαχειρίζεται τις λειτουργίες Treasury της Ditto Bank, καθώς και τη θέση αγοράς συναλλάγματος (forex), τη ρευστότητα και τον κίνδυνο σε όλο το εύρος παρακολούθησης των αγορών. Η πλατφόρμα επιτρέπει ενημέρωση τιμών, θέσεων και ορίων (limits) σε πραγματικό χρόνο. Λειτουργίες όπως Front-end blotters παρουσιάζουν τις εργασίες του κάθε χρήστη. Επιπλέον, Solvers και Calculators αντιστάθμισης κινδύνου συμπληρώνουν προηγμένες μεθοδολογίες τιμολόγησης. Οι διαπραγματευτές (dealers) έχουν τη δυνατότητα να παραμετροποιήσουν τις οθόνες παρακολούθησης τους.

Επίσης, μέσω της εφαρμογής, το τμήμα Treasury της Ditto Bank επεξεργάζεται cross-portfolio αναλύσεις, όπως P&L, hedging, sensitivity και διάρκεια. Επιπλέον, απολαμβάνει υψηλό επίπεδο αυτοματοποίησης στις καθημερινές του εργασίες. Τα supervision blotters επιτρέπουν στο Treasury να κατευθύνει συναλλαγές προς συγκεκριμένους χρήστες για περαιτέρω επεξεργασία, με δυνατότητα κατηγοριοποίησης ανά προϊόν και είδος συναλλαγής.

Το back office της νέας ψηφιακής τράπεζας έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών, αυτοματοποιημένων εκτυπώσεων δελτίων διαπραγμάτευσης και παραμετροποιημένων αναφορών, όπως ληξιαρίων ή fixing resets με υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων εργαλείων αυτοματοποιούνται οι διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων επιβεβαιώσεων, λογιστικής, διακανονισμών, τροποποιήσεων, ακυρώσεων, αναπροσαρμογών κλπ.

«Το FMS.next με το AcumenNet παρέχει ισχυρό έλεγχο και παρακολούθηση όλων των συναλλαγών, γρήγορη και αποτελεσματική πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και εμπεριστατωμένες αναφορές προς τη διοίκηση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα συμμόρφωση με τις εκάστοτε διατάξεις. Η πλατφόρμα AcumenNetμπορεί επίσης να συνδεθεί με οποιοδήποτε back-office και accounting σύστημα προσφέροντας υψηλού επιπέδου παραμετροποίηση και ευελιξία στον οργανισμό» τονίζεται σε ανακοίνωση της Profile.