Μποφόρ στη ναυτιλία της Wall Street

Μποφόρ στη ναυτιλία της Wall Street

Στο "κόκκινο" βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό ελέω ναυλαγορών οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών που ελέγχουν στόλους με πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, αντιεμτωπίζοντας πλέον ως ένα ορατό ενδεχόμενο την κατάρρευση.

Το σύνολο σχεδόν των διεθνών αναλυτών προειδοποιούν τους επενδυτές για την πορεία της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν διαρκώς τις προοπτικές των μετοχών των ναυτιλιακών εταιρειών.

Χθες στη Wall Street μέσα σε ένα γενικότερο κακό χρηματιστηριακό κλίμα καθώς ο Dow Jones έχασε 2,32% και ο Nasdaq 3,03%, οι μετοχές των εταιρειών ξηρού φορτίου βυθίσθηκαν παρασύροντας και τις μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών των υπολοίπων κλάδων μεταξύ των οποίων και αυτές του κλάδου των δεξαμενοπλοίων.

Χαρακτηριστικά η μετοχή της Navios Maritime Holdings έπεσε κατά 19,26% στα 1,09 δολάρια, η μετοχή της Diana Shipping έχασε 8,98% στα 3,85 δολ. Η μετοχή της Safe Bulkers έχασε 27,8% στα 0,51 δολ και η μετοχή της Genco Shipping & Trading μειώθηκε κατά 20,8% στα 1,18 δολ. Η μετοχή της Eagle Bulk Shipping έχασε 10,03% στα 2,78 δολ. ενώ αυτή της Star Bulk Carriers έπεσε κατά 9,5% και της Scorpio Bulkers κατά 12%.

Γ. Σκορδίλης