Μπήτρος Συμμετοχών: Ανεβάζει ταχύτητα με ΑΠΕ και αναμένει την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης

Μπήτρος Συμμετοχών: Ανεβάζει ταχύτητα με ΑΠΕ και αναμένει την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης

Με την ισχύ των ΑΠΕ που διαχειρίζεται να αγγίζει τα 11MW η Μπήτρος Συμμετοχών, φέτος θα ενισχύσει τη θέση της στην «πράσινη» αγορά, ενώ η διοίκηση της εταιρείας αναμένει μέσα στο έτος και την τυπική ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανείων της. Όπως επισημαίνουν πηγές της εταιρείας στο Liberal Markets η αγορά των ΑΠΕ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξής της. Επομένως το προσεχές διάστημα πρόκειται να ανακοινωθούν η απόκτηση νέων αδειών για ανάπτυξη υποδομών παραγωγής πράσινης ενέργειας και η ενίσχυση του portfolio της εταιρείας.

Στο μέτωπο της αναδιάρθρωσης των δανείων, η διοίκηση της εισηγμένης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες. Η συμφωνία στην ουσία έχει κλείσει και μέσα στο έτος αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η αναδιάρθρωση των δανείων της , με το βασικό όρο που είχαν θέσει οι τράπεζες για τη συγχώνευση της ΣΙΔΜΑ με την Μπήτρος Μεταλλουργική, να έχει ήδη υλοποιηθεί.

Οι πωλήσεις της εταιρείας το πρώτο εξάμηνο σημείωσαν αύξηση συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε με κερδοφορία. Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται από τη διοίκηση της εισηγμένης το γεγονός πως η Μπήτρος Συμμετοχών διαθέτει θετικά ίδια κεφάλαια μετά από καιρό σε ενοποιημένη βάση.

Μέχρι στιγμής η Μπήτρος Οπλισμού Σκυροδέματος καταγράφει εντυπωσιακά οικονομικά μεγέθη, ενώ η Μπήτρος Κατασκευαστική έχει ήδη ρευστοποιήσει σημαντικό τμήμα των αποθεμάτων της κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας η Μπήτρος Συμμετοχών προβλέπει σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα μετά τις αρρυθμίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες που προκάλεσε η πανδημική κρίση, ενώ το momentum είναι ιδιαιτέρως θετικό για τον χάλυβα. Η αγορά βρίσκεται σε φάση ανόδου των τιμών, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται σημαντική αύξηση της ζήτησης. Η αύξηση των τιμών ενισχύει και τα περιθώρια κέρδους, ενώ αναμένεται αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας εξαιτίας των χρημάτων που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας θα έχει διάρκεια και καταλυτικό ρόλο στην άνοδο της κατασκευαστικής αγοράς θα παίξουν εμβληματικά έργα όπως το Ελληνικό και η Γραμμή 4 του Μετρό, όπως επίσης και η αναθέρμανση των μικρών κατασκευαστικών έργων από το νέο ΕΣΠΑ.

Ένας ακόμη κλάδος που η διοίκηση της εισηγμένης εκτιμά πως θα σημειώσει σημαντική ανάπτυξη είναι αυτός της εφοδιαστικής αλυσίδας και ειδικότερα των logistics. Στην εν λόγω αγορά ίσως υπάρξουν και νέες συμφωνίες με την εταιρεία να στοχεύει στην επέκτασή της δραστηριότητάς της στη συγκεκριμένη αγορά.

.