Μήνυση της Αυστραλίας στη Volkswagen για τις «πειραγμένες» εκπομπές ρύπων

Μήνυση της Αυστραλίας στη Volkswagen για τις «πειραγμένες» εκπομπές ρύπων

Μήνυση κατά της Volkswagen υπέβαλλε η αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Κατανάλωσης, κατηγορώντας την εταιρεία για τη σκόπιμη πώληση πάνω από 57.000 οχημάτων με λογισμικό, που αλλοιώνει τα στοιχεία σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρόεδρος της Επιτροπής, Rod Sims, ανέφερε σχετικά με την υπόθεση ότι πρόκειται για εκ προθέσεως πλάνη από την πλευρά μιας παγκόσμιας εταιρείας. «Η VW προέβη σε πολλαπλές παραβάσεις της αυστραλιανής νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών» σημείωσε η Sims.

Η είδηση έρχεται τη στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ξοδέψει υπέρογκα ποσά παγκοσμίως για παρόμοιες δικαστικές υποθέσεις, καθώς και για πρόστιμα αντιμονοπωλιακών αρχών.

H αρμόδια αρχή της Αυστραλίας ζητά μεταξύ άλλων από την εταιρεία να προβεί σε δηλώσεις για την υπόθεση και να πληρώσει -απροσδιόριστο για την ώρα- πρόστιμο. Παράλληλα, η εταιρεία καλείται να ανακατασκευάσει τις διαφημίσεις για τα επίμαχα οχήματα, καθώς «στις υπάρχουσες οι εκπομπές ρύπων διαφημίζονται ότι λειτουργούν σωστά».

Η αυστραλιανή θυγατρική της VW δήλωσε ότι εξετάζει τους ισχυρισμούς της Επιτροπής.