Μειώθηκαν τα κέρδη της Lloyd's το 2020

Μειώθηκαν τα κέρδη της Lloyd's το 2020

Απότομη πτώση των κερδών του ανέφερε ο μεγαλύτερος βρετανικός τραπεζικός όμιλος Lloyd's για το 2020, ωστόσο συνέχισε τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους, καθώς ο αποχωρών διευθύνων σύμβουλός της εταιρείας, Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, έθεσε νέους στόχους για την επέκταση του ασφαλιστικού τομέα της και περαιτέρω μειώσεις στα κόστη.

Η εταιρεία ανέφερε κέρδη προ φόρων 1,2 δισ. στερλίνες συγκριτικά με 4,4 δισ. στερλίνες το 2019, καθώς τα lockdown κατά τη διάρκεια της πανδημίας μείωσαν δραματικά την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και αύξησαν τις προβλέψεις της επιχείρησης για κόκκινα δάνεια. Παρόλα αυτά, τα κέρδη της ξεπέρασαν τα 905 εκατ. στερλίνες που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Ανάμεσα στους στόχους που έθεσε, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αυξήσει τα κεφάλαια από τους πελάτες της στον ασφαλιστικό της κλάδο κατά 25 δισ. στερλίνες, καθώς και ότι θα μειώσει κατά 20% τους εργασιακούς της χώρους μέχρι το 2023.

Επίσης, η τράπεζα ανέφερε ότι διέθεσε 4,2 δισ. στερλίνες ως προβλέψεις για περαιτέρω επισφαλή δάνεια, ποσό μικρότερο από τα 4,5 έως 5,5 δισ. στερλίνες που είχε προτείνει αρχικά.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι θα διανέμει μέρισμα 0,57 πένες ανά μετοχή, το μέγιστο ποσό που επιτρέπει η Τράπεζα της Αγγλίας και πάνω από τις  εκτιμήσεις για 0,53 πένες ανά μετοχή.

Ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος της Lloyd's, Αντόνιο Χόρτα-Οσόριο, αποχωρεί από την εταιρεία μετά από 10 χρόνια και τη θέση του θα καλύψει στέλεχος της HSBC, Τσάρλι Νάν.