Μεγέθη ρεκόρ ανακοινώνει η Epsilon Net –Με ίδια κεφάλαια προς νέες εξαγορές

Μεγέθη ρεκόρ ανακοινώνει η Epsilon Net –Με ίδια κεφάλαια προς νέες εξαγορές

Εκτίναξη μεγεθών τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα για το ά τρίμηνο της χρήσης η Epsilon Net Α.Ε., καταγράφοντας τα καλύτερα αποτελέσματα της πενταετίας αν όχι της ιστορίας της. 

Αποτελέσματα τα οποία αποδίδονται τόσο στην οργανική ανάπτυξη της όσο και στην ενσωμάτωση των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα με κορωνίδα την Singular Logic. 

Με ισχυρές ταμειακές ροές και θετικό cash Flow η Epsilon Net, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εξετάζει ήδη τα επόμενα βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της με την προσθήκη νέων εταιρειών μέσω εξαγορών. Ήδη έχει στο μικροσκόπιο της σχήματα εταιρειών που διαθέτουν συμπληρωματικό αντικείμενο, η και πελατολόγιο και μπορούν να συνεισφέρουν στην αύξηση του μεριδίου αγοράς του Ομίλου που σήμερα από πηγές της αγοράς εκτιμάται σε άνω του 30%. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι οι κινήσεις επέκτασης που σχεδιάζει η εταιρεία θα χρηματοδοτηθούν από ίδια κεφάλαια και όχι από δανεισμό  διατηρώντας έτσι σε χαμηλά επίπεδα τα δανειακά κεφάλαια. 

Με τις εξαγορές που έκανε το 2020, ο όμιλος ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εξωστρέφεια του καθώς έχει πλέον μεγαλύτερη και εις βάθος πρόσβαση σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη και εξετάζει και νέες αγορές. 

Άλλωστε η χθεσινή ανακοίνωση της εξαγοράς του υπόλοιπου 20% της Data Communication και η ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας της Epsilon Net με την Eurobank στοχεύουν στην πλήρη εκμετάλλευση του My Data.  

Ειδικά για την Data Communication , η πλήρη εξαγορά δίνει στην Epsilon Net την δυνατότητα διεύρυνσης του πελατολογίου της όπως και την εξασφάλιση των πιο σύγχρονων τεχνολογικά υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις.  

Επιπλέον έχει ήδη ενισχυθεί ιδιαίτερα η δυναμική του ομίλου σε λύσεις σύνδεσης με τη πλατφόρμα MyData της ΑΑΔΕ, στην παροχή λύσεων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης μέσω Πιστοποιημένου Παρόχου και συνολικά η προσπάθεια στήριξης των Ελληνικών επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.  Παράλληλα έχει ήδη δρομολογηθεί η απόλυτη συνδεσιμότητα (on line διασύνδεση) των επιχειρήσεων με τα λογιστικά γραφεία τόσο από τις υπάρχουσες εφαρμογές που διαθέτουν οι δύο εταιρείες, όσο και από την εισαγωγή νέων λύσεων που αποτελούν σύμπραξη των δυο εταιρειών θα δημιουργήσουν από κοινού.  

Με δεδομένο ότι στα αποτελέσματα έτους που είχε ανακοινώσει η εταιρεία δεν είχαν ενσωματωθεί  πλήρως οι οικονομίες κλίμακας από τις πρόσφατες εξαγορές,  και δεν έχει συνυπολογιστεί η προσθήκη άνω των 40.000 πελατών στην φαρέτρα της, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αποτελούν πρόγευση της ανάπτυξης που αναμένεται να ακολουθήσει με την διοίκηση της εταιρείας να αποσκοπεί σε διαρκώς αυξανόμενα μεγέθη στηριζόμενη στην στρατηγική ανάπτυξης που μέχρι τώρα έχει ακολουθήσει. Σημειώνεται δε ότι,  η εταιρεία έχει ιδιοπαραγώμενα  προϊόντα και με την αύξηση του μεριδίου αγοράς και των πωλήσεων στοχεύει να παρουσιάζει διψήφια αύξηση μεγεθών και τα επόμενα χρόνια  

Η στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί. βασίζεται στο επιχειρηματικό μοντέλο της πώλησης τυποποιημένου προϊόντος καθώς και web & cloud λύσεων βάσει του μοντέλου SaaS, μοντέλο που δεν δημιουργεί σημαντικό μεταβλητό κόστος για κάθε νέο πελάτη και έτσι επιτυγχάνεται πολλαπλασιαστική δημιουργία κερδοφορίας σε σχέση με την αύξηση του τζίρου. Η στρατηγική αυτή μεγιστοποιεί τα οφέλη από την αύξηση του κύκλου εργασιών, επιτυγχάνοντας συνεχή βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και της καθαρής κερδοφορίας. 

Ταυτόχρονα το μέγεθος του Ομίλου και η στρατηγική τοποθέτησή του στην αγορά τον καθιστούν πρωταγωνιστή στην πρόκληση της μετάβασης των επιχειρήσεων αλλά και των πελατών στην ψηφιακή εποχή. 

Βασικοί παράγοντες για την αύξηση των μεγεθών και τη φιλόδοξη πορεία ανάπτυξης στο μέλλον είναι η συνεχής διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, αποτέλεσμα των στρατηγικών επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής Web και Cloud συστημάτων που εξασφαλίζουν την εργασία από απόσταση, η κυρίαρχη θέση της εταιρείας στο κομμάτι της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA της ΑΑΔΕ καθώς και οι σημαντικές εξαγορές που δημιουργούν μεγάλες συνέργειες και οικονομίες κλίμακας.