Τρέμε Bitcoin, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε το κρυπτονόμισμα «Petro»

Τρέμε Bitcoin, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε το κρυπτονόμισμα «Petro»

Την ώρα που το νόμισμα της Βενεζουέλας πέφτει κατακόρυφα, τα κρυπτονομίσματα κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Έτσι λοιπόν, πρόεδρος της χώρας, Nicolas Maduro, «ποντάρει» στα κρυπτονομίσματα ώστε η Βενεζουέλα να ανακάμψει οικονομικά.

Στην τηλεοπτική εκπομπή του, ο Maduro ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Βενεζουέλα θα φτιάξει το δικό της «πετρο-νόμισμα», το οποίο θα στηρίζεται στα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού και διαμαντιών. Αυτό θα επιτρέψει στη Βενεζουέλα «να αναβαθμίσει τη νομισματική θέση που κατέχει και να πραγματοποιήσει τις οικονομικές συναλλαγές της ώστε να ξεπεράσει τον οικονομικό αποκλεισμό», δήλωσε ο Maduro.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε νέες μορφές διεθνούς χρηματοδότησης για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας», πρόσθεσε.

Το bitcoin σημείωσε άνοδο την Παρασκευή αφότου η CME Group Inc. και η Cboe Global Markets Inc. δήλωσαν ότι θα προσφέρουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μέσα στον μήνα. Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως σημείωσε άνοδο περίπου 30% την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας νέο ρεκόρ ύψος 11.434 δολαρίων στις 29 Νοεμβρίου.