Μ. Λεμέρ: Πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις

Μ. Λεμέρ: Πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις

Σαφές μήνυμα ότι πρέπει οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων, πρέπει να γίνουν σεβαστές, έστειλε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»

Η Ελλάδα έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για την μεταμνημονιακή εποχή, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων και «δεν αμφιβάλω ότι θα γίνουν σεβαστές», αναφέρει στη συνέντευξη του ο κ. Λεμέρ, ο οποίος μια ημέρα πριν από την λήξη του τρίτου Μνημονίου, χαρακτηρίζει «μεγάλη επιτυχία την έξοδο», για την Ελλάδα.

Ο κ. Λεμέρ αναφέρει ότι στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, όμως, όπως δηλώνει, μένει να γίνει δουλειά. Ειδικότερα εστιάζει στα θέματα διυπουργικού συντονισμού, απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών, απλοποίησης και κωδικοποίησης της νομοθεσίας και των κανονισμών. 

Για την μετά το μνημόνιο διαδικασία σημείωσε ότι «ο στόχος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής είναι για την Ελλάδα η επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα για το μέλλον είναι σαφείς...». Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη και γιαυτό σημείωσε πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να δημιουργεί «ένα κλίμα ευνοϊκό για την ανάπτυξη της οικονομίας της, όπως δεσμεύτηκε ο φίλος μου Ευκλείδης Τσακαλώτος».

Τέλος, αναφερόμενος στην πιθανότητα αναστολής των μειώσεων στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο κ. Λεμέρ εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός: «Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εκείνο που μετράει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων».