Λευκός Ιππότης - «Φάντασμα» για την Creta Farm από τον Κ. Δομαζάκη

Λευκός Ιππότης - «Φάντασμα» για την Creta Farm από τον Κ. Δομαζάκη

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Έτοιμη πρόταση στην οποία στρατηγικός επενδυτής -τον οποίο αρνήθηκε να αποκαλύψει- είναι έτοιμος να βάλει 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms άμεσα ισχυρίζεται πως έχει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, εις εκ των δύο βασικών μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας και έως πρότινος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο κ. Δομαζάκης δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία ή το όνομα του επενδυτή, τονίζοντας ότι αυτό θα γνωστοποιηθεί «αύριο Τρίτη πρώτα στις τράπεζες, οι οποίες έχουν ενημερωθεί για αυτή την εξέλιξη».

Όλα αυτά, λαμβάνουν χώρα δύο ημέρες πριν από τη... μητέρα των μαχών που είναι η γενική συνέλευση που έχει οριστεί για την προσεχή Τετάρτη 24 Ιουνίου, ύστερα από την πρώτη αναβολή που πήρε από τις 7 Ιουνίου.

Βασική προϋπόθεση για το νέο επενδυτή, σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη είναι να είναι διευθύνων σύμβουλος ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε...

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κων/νος Δομαζάκης στους δημοσιογράφους ο ενδιαφερόμενος επενδυτής είναι επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και είναι διατεθειμένος να επενδύσει στην εταιρεία αυτό το ποσό μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ «αν χρειαστεί θα βάλει και άλλα κεφάλαια».

Επίσης ο κ. Δομαζάκης τόνισε ότι έχει καταθέσει στο Πρωτοδικείο αίτημα για διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου σε βάθος 15ετίας, ενώ η δικάσιμος θα οριστεί το εγγύς διάστημα.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ελεγκτική εταιρεία (σ.σ. PriceWaterhouseCoopers) ερευνά επί τρίμηνο χωρίς αποτέλεσμα την υπόθεση. (Σημειώνεται πως σήμερα Δευτέρα αναμένεται το πόρισμα από την PwC, για τις επίμαχες οικονομικές καταστάσεις).

Παράλληλα, σημείωσε πως κοινοποιεί και έκθεση ορκωτού, για την πορεία του χρήματος μέχρι την είσοδό του στους δανειακούς λογαριασμούς της εταιρείας Creta Farms Α.Β.Ε.Ε., η οποία συντάχθηκε κατόπιν εντολής του.

Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες θα έχουν τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση, δεδομένου ότι ελέγχουν πλέον το 19% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.