«Κλειδωμένη» στο limit up (+29,92%) έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ

«Κλειδωμένη» στο limit up (+29,92%) έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ

«Κλειδωμένη» στο limit up και στο +29,92% έκλεισε στη συνεδρίαση της Τετάρτης η μετοχή της Ελλάκτωρ, ύστερα από την ανακοίνωση της εισόδου του ολλανδικού fund Reggeborgh στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Από το μεσημέρι που έγινε γνωστή η είδηση, στη μετοχή ξεκίνησε ένα κρεσέντο αγοραστικής φρενίτιδας, οδηγώντας τη στο τέλος στα 1,3720 ευρώ με άνοδο 29,92%, ενώ διακινήθηκε όγκος 5,77 εκατ. μετοχών, μέσω τζίρου 7,27 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, η μετοχή έκανε το μεγαλύτερο όγκο αλλά και το μεγαλύτερο τζίρο σε όλη την αγορά. Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της Ελλάκτωρ διαμορφώθηκε στα 294 εκατ. ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε, αιτία για αυτό το ξέσπασμα είναι το γεγονός ότι το μεγάλο ολλανδικό fund Reggeborgh Invest, που ήδη ελέγχει το 30,26% της ΓΕΚ Τέρνα, έχει αποκτήσει το 4,96% της Ελλάκτωρ με option να φτάσει έως το 17,51% εντός του προσεχούς εξαμήνου, αποκτώντας το μερίδιο του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα ήτοι επιπλέον 12,54%.

Πρόκειται για ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ομίλου Ελλάκτωρ που έχει μεγάλα projects σε τομείς όπως ενέργεια, υποδομές, ΑΠΕ, διαχείριση αποβλήτων και παραχωρήσεις. Είναι μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα σε όλη την αγορά του κλάδου κατασκευών, υποδομών και ενέργειας, σε μια συγκυρία όπου πολλά projects έχουν να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, ενώ ήδη αρκετά είναι σε εξέλιξη.