Kl. Regling: Πουθενά δεν υπήρχαν τόσα προβλήματα και τέτοια αδύναμη διοίκηση όπως στην Ελλάδα

Kl. Regling: Πουθενά δεν υπήρχαν τόσα προβλήματα και τέτοια αδύναμη διοίκηση όπως στην Ελλάδα

Η Ελλάδα μπορεί να καταστεί το πέμπτο success story της Ευρωζώνης εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, σε συνέδριο στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον κ. Regling, η Ελλάδα κάνει σημαντική πρόοδο, που αν τη συνεχίσει να μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές. Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, όπως οι περικοπές στις συντάξεις και η αναμόρφωση του Δημοσίου, δεν εκτιμήθηκαν αρκετά στη χώρα του, την Γερμανία.

Παρόλα αυτά, ο κ. Regling, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει ακόμα σε πρόγραμμα, ανέφερε ότι «πουθενά αλλού δεν υπήρχαν τόσα προβλήματα και η δημόσια διοίκηση δεν ήταν τόσο αδύναμη».

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε επανέλαβε τη δέσμευση της Ευρωζώνης να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «οι υπουργοί Οικονομικών του ευρώ έδωσαν μια προοπτική βοήθειας στο τέλος του προγράμματος. Αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται πρόσθετες επεκτάσεις για τις διάρκειες των δανείων του EFSF ή τη μεταφορά χρημάτων από τις κεντρικές τράπεζες για την αγορά ελληνικών ομολόγων».

(φωτογραφία AP)