Κινδυνεύει με κατάρρευση η Tesla;

Κινδυνεύει με κατάρρευση η Tesla;

Εκτός και αν ο Elon Musk «βγάλει λαγό από το καπέλο του», η Tesla θα χρεοκοπήσει μέσα σε τέσσερις μήνες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Marketwatch, επικαλούμενο δηλώσεις του διαχειριστή της Vilas Capital Management, John Thompson.

«Στο τέλος της ημέρας οι επιχειρήσεις έχουν στόχο το κέρδος και δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Tesla», τόνισε στο αμερικανικό δίκτυο. «Πρόκειται για έναν από τους χειρότερους ισολογισμούς που έχω δει ποτέ και μεταξύ του αφηγήματος της εταιρείας και των οικονομικών της στοιχείων, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα “κερδίσουν” τα οικονομικά στοιχεία».

Ο Tompson διαχειρίζεται 25 εκατ. δολάρια και η θέση short στην Tesla είναι μία από τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις της εταιρείας του. Ο fund manager ποντάρει εδώ και χρόνια κατά της Tesla, ενώ τον περασμένο Απρίλιο ο Musk είχε τρολάρει όσους τον αμφισβητούν, όταν η μετοχή της εταιρείας έφτασε τα 300 δολάρια.

Από τότε η μετοχή της Tesla αναρριχήθηκε ακόμη και στα 389 δολάρια για να υποχωρήσει και να φτάσει σήμερα στα 279 δολάρια. Παρά την άνοδο της μετοχής της Tesla μέσα στο 2017 και το αντίθετο ποντάρισμα του Thompson, το fund του κατάφερε να εμφανίσει κέρδη 65% πέρσι. Τώρα, ο Thompson εκτιμά ότι αν η πρόβλεψή του για την Tesla επιβεβαιωθεί, τότε μπορεί να κερδίσει επιπλέον 50%.

«Αναμφίβολα, η Tesla βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας», ενημέρωσε τους πελάτες του το περασμένο Σαββατοκύριακο, εξηγώντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρει χρηματοδότηση εξαιτίας των προβλημάτων στην παραγωγή του Model 3 και της περιορισμένης ζήτησης για τα Model S και X, της υπερβολικής αποτίμησης και της πιθανής υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Moody'' s.