Κίνα: Καλωσόρισμα του Λιβάνου στην εμπορική πρωτοβουλία που πραγματοποιεί το Πεκίνο

Κίνα: Καλωσόρισμα του Λιβάνου στην εμπορική πρωτοβουλία που πραγματοποιεί το Πεκίνο

 

Η Κίνα καλωσορίζει τη συμμετοχή του Λιβάνου στην πρωτοβουλία ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων που υλοποιεί το Πεκίνο, σύμφωνα με δηλώσεις του Κινέζου υπουργού των Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Λιβανέζο ομολογό του, Τζουμπράν Μπάσιλ.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο Κατάρ, όπου και διεξάγεται η 7η υπουργική συνάντηση του φόρουμ για τη συνεργασία της Κίνας με τον αραβικό κόσμο.

Η εμπορική πρωτοβουλία που υλοποιεί η Κίνα είναι γνωστή ως “Belt and Road Initiative” ενώ περιλαμβάβει την οικονομική ζώνη του δρόμου του μεταξιού, αλλά και το ναυτικό δρόμο του μεταξιού για τον 21ο αιώνα, που ανακοινώθηκε από τον Κινέζο πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ το 2013.

Ο κεντρικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η οικοδόμηση ενός εμπορικού δικτύου υποδομών που θα διασυνδέει την Ασία με την Ευρώπη και την Αφρική κατά μήκος του αρχαίου δρόμου του μεταξιού.

Παράλληλα, οι δύο χώρες δρομολογούν πλαίσιο συνεργασίας για την εδραίωση των επαφών μεταξύ των κυβερνήσεών τους, αλλά και για την εξυπηρέτηση συμφέροντων κομβικής σημασίας για τις διμερείς τους σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ