Αυξημένα κατά 19% τα κέρδη της UBS, πτώση άνω του 3,5% για τη μετοχή

Αυξημένα κατά 19% τα κέρδη της UBS, πτώση άνω του 3,5% για τη μετοχή

Με την πρόσφατα συσταθείσα μονάδα διαχείρισης πλούτου της UBS Group AG να σημειώνει αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα κατά το α'' τρίμηνο, η μετοχή της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας καταγράφει πτώση σχεδόν 4%.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της UBS αυξήθηκαν 19% στα 1,51 δισ. ελβετικά φράγκα (1,55 δισ. δολάρια). Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός θα εμφάνιζε κέρδη 1,373 δισ. φράγκων.

Ωστόσο οι αναλυτές απογοητεύτηκαν από τις επιδόσεις της μονάδας διαχείρισης πλούτου της τράπεζας η οποία ανακοίνωσε αύξηση 7% στα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,13 δισ. φράγκα.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική μονάδα αντιπροσωπεύει περίπου τα μισά κέρδη προ φόρων της UBS και παρουσίασε κέρδη πρώτου τριμήνου κατώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι απογοητευτικά σε όλα τα τμήματα εκτός από την επενδυτική τραπεζική και δεν αναμένεται αναβάθμιση της αξιολόγησης της UBS, αλλά ενδεχομένως να υπάρξει ακόμα και κίνδυνος υποβάθμισης», τόνισε ο Kian Abouhossein, αναλυτής της JPMorgan Chase & Co δήλωσε σε ενημέρωση προς τους επενδυτές.

Σε αυτό το πλαίσιο η μετοχή της UBS χάνει 4,04% και βρίσκεται 16,50 φράγκα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τα τέλη Ιανουαρίου.