Jumbo: Πτώση τζίρου 11% αναμένει στο τρίμηνο, θετικά Κύπρος και Βαλκάνια

Jumbo: Πτώση τζίρου 11% αναμένει στο τρίμηνο, θετικά Κύπρος και Βαλκάνια

Μείωση πωλήσεων στο 11% εκτιμά ότι θα έχει για το πρώτο τρίμηνο του έτους η Jumbo, έναντι μείωσης 19% που κατέγραψε στο πρώτο δίμηνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται παρά  το γεγονός ότι τα καταστήματα της αλυσίδας παρέμειναν κλειστά ο φετινός Μάρτιος ήταν αυξημένος κατά 24% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2020.

Ως εκ τούτου, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές  παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο όπου τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020.

Αντίθετα, στην Κύπρο όπου τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, ενώ και στη Βουλγαρία όπου λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου,

Αντίστοιχη πορεία κατέγραψε και η Ρουμανία όπου την εξεταζόμενη περίοδο και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα λειτούργησαν κανονικά, σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.