JPMorgan: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με καθαρά κέρδη 12,1 δισ. δολάρια στο δ' τρίμηνο

JPMorgan: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις με καθαρά κέρδη 12,1 δισ. δολάρια στο δ' τρίμηνο

Η JPMorgan είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που παρουσίασε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ΄ τρίμηνο, με κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών καταγράφοντας άλμα της τάξης του 42%, κυρίως χάρη στις ενισχυμένες επιδόσεις της στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της JPMorgan διαμορφώθηκαν στα 12,1 δισ. δολάρια ή 3,79 δολάρια ανά μετοχή στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σχέση με τα 8,5 δισ. δολάρια ή 2,57 δολάρια ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν 2,62 δολάρια ανά μετοχή.

Συνολικά τα έσοδα του τραπεζικού κολοσσού ανήλθαν σε 30,16 δισ. δολάρια σημειώνοντας αύξηση 3%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κυμανθούν στα 28,7 δισ. δολάρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική κατέγραψαν άλμα 37% φθάνοντας τα 2,5 δισ. δολάρια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τράπεζας, ο επικεφαλής της Τζέιμι Ντάιμον, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα πιστωτικά αποθεματικά μας άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μας επιτρέψουν να αντέξουμε ένα οικονομικό περιβάλλον ακόμα και πολύ χειρότερο από εκείνο των αρνητικών προβλέψεων της πλειοψηφίας των οικονομολόγων».