JP Morgan: «Βλέπει» άνοδο έως 46% στις ελληνικές τράπεζες

JP Morgan: «Βλέπει» άνοδο έως 46% στις ελληνικές τράπεζες

«Ταύρος» για την πορεία των μετοχών των ελληνικών τραπεζών στους επόμενους μήνες εμφανίζεται η JP Morgan Cazenove, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τραπεζικές διοικήσεις και παράγοντες της αγοράς, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την έκθεση-κόλαφο της Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες έρχεται η JP Morgan να εξισορροπήσει την κατάσταση, αναβαθμίζοντας τη σύσταση για Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς. Σε σημερινή της έκθεση η αμερικανική τράπεζα εμφανίζεται «bullish» για τις προοπτικές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών κυρίως λόγω της αυξημένης ορατότητας στο μέτωπο της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Πιο αναλυτικά, η JP Morgan Cazenove προχωρά στην αναβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές της Alpha Bank και της Τρ. Πειραιώς σε «overweight», λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια μείωσης των «κόκκινων» δανείων που ανακοίνωσαν πρόσφατα οι δύο τράπεζες. Διατηρεί παράλληλα αμετάβλητη τη σύσταση για την Εθνική σε «neutral», ενώ υποβαθμίζει τη σύσταση για την Eurobank σε «neutral».

Για την Alpha Bank, η αμερικανική τράπεζα δίνει τιμή-στόχο στα 2,5 ευρώ, δίνοντας δηλαδή περιθώρια ανόδου της τάξης του 46% και για την Τρ. Πειραιώς δίνει τιμή-στόχο στα 4,20 ευρώ, με περιθώρια ανόδου 41%. Η τιμή-στόχος για την Εθνική Τράπεζα ορίζεται στα 3,8 ευρώ και για την Eurobank στα 1,1 ευρώ, που συνεπάγεται περιθώρια ανόδου 34% για τις δύο μετοχές.

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι ελληνικές τράπεζες μαζί με τις τουρκικές είναι οι προτιμώμενες από την περιφέρεια Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ενώ η ανοδική δυναμική της Alpha Bank είναι από τις υψηλότερες.