«Απογοήτευσε» η Commerzbank στο δεύτερο τρίμηνο

«Απογοήτευσε» η Commerzbank στο δεύτερο τρίμηνο

Απογοήτευσε τους επενδυτές η απόδοση που παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο η Commerzbank. Το υψηλού κόστους πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας με στόχο την περικοπή δαπανών άσκησε ισχυρές «πιέσεις» στα τριμηνιαία αποτελέσματα με τη διοίκηση να σπεύδει να καθησυχάσει την αγορά, προβλέποντας πως συνολικά για το 2017 θα παρουσιάσει «ελαφρώς θετική απόδοση».

Για το δεύτερο τρίμηνο, πάντως, η Commerzbank ανακοίνωσε ζημίες 637 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 215 εκατ. που είχε παρουσιάσει πέρυσι. Σημειώνεται πως οι αναλυτές προέβλεπαν πως οι ζημίες θα διαμορφώνονταν στα 556 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 7,7%, στα 2,07 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα, ωστόσο, είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές πως το δεύτερο τρίμηνο θα ήταν ζημιογόνο, εξαιτίας της συμφωνίας που έκανε με τους εργαζομένους για αποζημιώσεις, ύψους 807 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των μειώσεων θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται πως από τις συνολικά 45.000 θέσεις εργασίας, η Commerzbank ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις 9.600 και θα προσθέσει 2.300 νέες θέσεις σε άλλους υπό ανάπτυξη τομείς.