7ος χρόνος, ημέρα 2095η
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Ισχυροποιείται η Intrakat - Στα 800 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Ισχυροποιείται η Intrakat - Στα 800 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

«Είμαστε περήφανοι γιατί ολοκληρώθηκε ένα έργο ορόσημο για τη χώρα μας» τόνισε ο CEO της Intrakat Πέτρος Σουρέτης, παραλαμβάνοντας το βραβείο για το Αεροδρόμιο Μακεδονία που κατασκεύασε η εταιρεία και διαχειρίζεται η Fraport Greece ως «Έργο της χρονιάς για το 2019» στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής και το οποίο ξεκίνησε χτες με ισχυρή την παρουσία της Intrakat.

Ο κ. Σουρέτης ευχαρίστησε την Fraport Greece για την εποικοδομητική συνεργασία και τον Όμιλο Κοπελούζου για την εμπιστοσύνη και υπογράμμισε ότι «η συνεργασία με τη Fraport Greece σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για τη χώρα μας. Πήγαμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα μπροστά και πρέπει να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία που αποκτήσαμε. Γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από ποιοτικές υπηρεσίες και έργα».

Η απονομή του βραβείου έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στους κ.κ. Alexander Zinell, CEO Fraport Greece και Πέτρο Σουρέτη, CEO Intrakat.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου της Intrakat κ. Δημήτρη Κούτρα στην ενότητα «Η Στρογγυλή Τράπεζα των Κατασκευών-Κατασκευάζοντας την Ελλάδα συνθήκες και ευκαιρίες».

Ο κ. Κούτρας στην ομιλία του ανέφερε ότι μετά από μία άγονη δεκαετία οικονομικής κρίσης και μίας διαρκούσης ακόμη πανδημίας, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα πρόκληση ενώ τόνισε ότι «μπροστά σ΄ αυτή την πρόκληση έχουμε μεγάλο καθήκον εμείς οι κατασκευαστές αλλά και η πολιτική ηγεσία ν΄ ανταποκριθούμε στην ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας για τον εκσυγχρονιστικό μετασχηματισμό που έχει ανάγκη η χώρα».

Ερωτώμενος ως ειδικός σε έργα οδοποϊίας ο κ. Κούτρας για τα νέα έργα της Αττικής Οδού και ΒΟΑΚ είπε ότι η Αττική Οδός «είναι η «ραχοκοκαλιά» της Αττικής, «ένας ζωντανός δρόμος που πρέπει συνέχεια να αναπτύσσεται προσαρμοζόμενη στις ανάγκες της πρωτεύουσας» τονίζοντας ότι ήδη έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα νέα έργα επεκτάσεων.

Σχετικά με τον ΒΟΑΚ τόνισε την επείγουσα αναγκαιότητα νέας βελτιωμένης χάραξης, νοτιότερα της παρούσας, καθώς η σημερινή χάραξη δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της Κρήτης αλλά έχει καταντήσει νέος Μινώταυρος με ετήσιο φόρο αίματος.

Αναφερόμενος στην Intrakat ο κ. Κούτρας τόνισε τη δημιουργία των νέων τομέων δραστηριοτήτων της εταιρείας στην πράσινη ανάπτυξη την ενέργεια και το περιβάλλον καθώς και την αξιοποίηση ακινήτων, με παράλληλη ενοποίηση και ενδυνάμωση του κατασκευαστικού τομέα σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κλείνοντας την ομιλία του έκανε λόγο για τα νέα έργα στα οποία έχει μειοδοτήσει η εταιρεία - 2 υδραυλικά και ένα οδοποιίας - στην Ρουμανία, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ με την υπογραφή των οποίων το ανεκτέλεστο της Intrakat θα διαμορφωθεί στα 800 εκατ. ευρώ περίπου.