ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ ζητά από την Fed να επιστρέψει αχρησιμοποίητα κεφάλαια

ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ ζητά από την Fed να επιστρέψει αχρησιμοποίητα κεφάλαια

Την επιστροφή περισσότερων από 400 δισ. δολ. στο αμερικανικό Δημόσιο ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνουτσιν, απορρίπτοντας έτσι το αίτημα της Fed για 90ήμερη παράταση τεσσάρων έκτακτων προγραμμάτων δανειοδότησης.

Tα χρήματα που θα επιστραφούν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, θα αξιοποιηθούν στο επόμενο δημοσιονομικό πακέτο, το οποίο συζητούν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι εδώ και αρκετό καιρό.

«Ζητώ από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιστρέψει τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια στο Υπουργείο Οικονομικών, έγραψε ο Μνουτσιν σε επιστολή προς τον Πάουελ

«Το Κογκρέσο ζητά 455 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αποτελείται από 429 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπερβάλλοντα κονδύλια του Δημοσίου για τα μέτρα που έλαβε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και άλλα 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε αχρησιμοποίητα ταμεία άμεσων δανείων προς το Δημόσιο».

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα έκτακτα προγράμματα που προβλέπονταν από την Cares Act, την οποία είχε υπογράψει νωρίτερα εντός του έτους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου,, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.