ΗΠΑ: Κάτω από 1 εκατ. οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά από τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Κάτω από 1 εκατ. οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά από τον Μάρτιο

Κάτω από το 1 εκατ. διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που τελείωσε στις 8 Αυγούστου για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 963.000, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street έκαναν λόγο για αύξηση άνω του 1,1 εκατ.

Υπενθυμίζεται πως σε εβδομαδιαία κλίμακα οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας ξεπερνούσαν συνεχώς για 20 εβδομάδες το 1 εκατ. από τα μέσα Μαρτίου, όταν και είχαν εκτιναχθεί σε σχεδόν 7 εκατομμύρια, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ ξεκινούσε να βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown που επιβλήθηκε στις περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες ώστε να περιοριστεί η εξάπλωσης της νόσου.

Τέλος, σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 15,5 εκατομμύρια, καταγράφοντας μείωση κατά 604.000 σε σχέση με την εβδομάδα που τελείωσε την 1 Αυγούστου.