ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας

ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των επιδομάτων ανεργίας

Απροσδόκητη αύξηση παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την ώρα που αναλυτές ανέμεναν να κινηθεί πτωτικά, σε μία ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας της χώρας έχει να διανύσει αρκετό δρόμο ακόμα προκειμένου να βρεθεί στα προ πανδημίας επίπεδα. 

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στην περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκαν 351.000 νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας σε σχέση με τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό των 335.000 χιλιάδων την εβδομάδα που είχε προηγηθεί, ενώ οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones εκτιμούσαν ότι θα παρουσιάσει πτώση στις 320.000.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του τρέχοντος μήνα οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας είχαν υποχωρήσει στον χαμηλό πανδημίας αριθμό των 312.000, απέχοντας ωστόσο αρκετά από τον μέσο ρυθμό των 200.000 πριν την έλευση του κορονοϊού.

Ακόμα πάντως και με την αύξηση που έχουν καταγράψει τις τελευταίες εβδομάδες, ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των νέων αιτήσεων σημείωσε οριακή πτώση κατά 750 στις 335.750.