7ος χρόνος, ημέρα 2181η
Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021

Intralot: Έφτασε η ώρα αναβάθμισης των ομολόγων από τη Moody's

Intralot: Έφτασε η ώρα αναβάθμισης των ομολόγων από τη Moody's

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Intralοt αναμένεται να δώσει η Moody’s. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Liberal Markets, ο οίκος αξιολόγησης τις επόμενες ώρες αναμένεται να αξιολογήσει με B2 το ομόλογο ύψους 244 εκατ. δολαρίων που λήγει το 2025. Πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση ομολόγου, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης, με τη Moody’s να έχει θέσει υπό αναθεώρηση την εταιρεία. Πρόκειται για μία ακόμη θετική είδηση για την εταιρεία μετά την αναβάθμιση από τη Fitch.

Στην ουσία η Intralot κατακτά τη δεύτερη βαθμίδα στην αξιολόγησης μέσω του νέου ομολόγου, το οποίο αναμένεται να αξιολογηθεί δύο βαθμίδες πάνω από το Credit Family Rating. Το νέο ομόλογο πολύ σύντομα θα είναι διαπραγματεύσιμο και θα γίνει listed.

Σημειώνεται πως ο οίκος αξιολόγησης από τον Αύγουστο είχε θέσει υπό αναθεώρηση Ca-PD/LD την εταιρεία , αντανακλώντας την προσφορά ανταλλαγής ομολόγων στην οποία είχε υποβάλει στους ομολογιούχους. Στις 5 Αυγούστου η Intralot ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 244 εκατ.δολαρίων, τα οποία και πρόκειται να αξιολογηθούν με B2.

Στην ουσία ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει πως η νέα κεφαλαιακή δομή μετά την αναδιάρθρωση είναι βιώσιμη, η εταιρεία διαθέτει βελτιωμένη ρευστότητα, δανείζεται με μειωμένα επιτόκια και η ανάπτυξή της θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια.

H μετοχή της Intralot τον τελευταίο χρόνο στο ταμπλό έχει αυξηθεί πάνω από 400%, ενώ τα νέα από τη Moody’s προστίθεται στα θετικά που ανακοίνωσε η Fitch. Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα, η Fitch εκτιμά πως τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας θα καταγράψουν ισχυρή ανάκαμψη το 2021, ενώ αναφέρει πως το ενοποιημένο EBITDA του Ομίλου θα κυμανθεί στην περιοχή των 85-90 εκατ. ευρώ το προσεχές διάστημα. Οι αναλυτές μάλιστα προχώρησαν σε αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου IDR της Ιntralot σε CCC+, στην ουσία αναγνωρίζοντας τη δυνατότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της, μετά την επιτυχημένη συμφωνία με τους ομολογιούχους.

Στα αξιοσημείωτα της έκθεσης της Fitch είναι η επαρκής κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της μητρικής και η αναβάθμιση του παλαιού ομολόγου λήξης 2024 σε CCC+, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τη συνεισφορά της αμερικανικής θυγατρικής στο λόγο ανάκαμψης (recovery ratio) του ομολόγου του 2024 με τη βαθμίδα RR4.

Η αξιολόγηση με B2 του νέου ομολόγου ύψους 244 εκατ.ευρώ με λήξη το 2025, αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ώρες και αποδεικνύει πως η Intralot έχει γυρίσει σελίδα.