IBM: Κατώτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα στο τρίμηνο

IBM: Κατώτερα των εκτιμήσεων τα έσοδα στο τρίμηνο

Η IBM διέψευσε τις εκτιμήσεις της Walla Street για τα έσοδα τριμήνου την Πέμπτη, παρουσιάζοντας μία σπάνια υποχώρηση της μονάδας λογισμικού της, καθώς οι πελάτες απέφευγαν τις μακροπρόθεσμες συμφωνίες λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.

Η εταιρεία, που μετράει 109 χρόνια ζωής, ετοιμάζεται να διασπαστεί σε δύο οντότητες, η μία εκ των οποίων, που θα διατηρήσει και την ονομασία IBM, θα εστιάσει στο λεγόμενο υβριδικό cloud.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες cloud της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 10% στα 7,5 δισ. δολάρια στο δ΄ τρίμηνο, και η ΙΒΜ εκφράζει αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει σε ανάπτυξη των πωλήσεων το 2021.

Οι πωλήσεις από το cloud και τη μονάδα λογισμικού υποχώρησαν κατά 4,5% στα 6,8 δισ. δολάρια, έπειτα από δύο διαδοχικά χρόνια ανάπτυξης.

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 6,5% στα 20,37 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 20.67 δισ. δολάρια.

Παρόλα αυτά, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας δήλωσε ότι η επιταχυνόμενη μετακίνηση των επιχειρήσεων στο cloud, η ανάκαμψη των πωλήσεων στη διεθνή μονάδα υπηρεσιών επιχειρήσεων και το λιγότερο ισχυρό δολάριο, επιτρέπουν στην εταιρεία να πιστεύει ότι το επόμενο έτος θα παρουσιάσει αύξηση των εσόδων.