Η Xerox εξετάζει την εξαγορά της HP έναντι 27 δισ. δολαρίων

Η Xerox εξετάζει την εξαγορά της HP έναντι 27 δισ. δολαρίων

H Xerox Holdings εξετάζει την εξαγορά της κατασκευάστριας προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών HP, σε μία τολμηρή κίνηση, που εάν τελεσφορήσει θα ενώσει τη μοίρα δύο τεχνολογικών εταιρειών που έχουν χαρακτηριστεί ως «διάττοντες αστέρες» του τομέα.

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις εξελίξεις και επικαλείται η Wall Street Journal, η Xerox εξετάζει μία προσφορά σε μετρητά και μετοχές για την HP, της οποίας η κεφαλαιοποίηση σήμερα υπολογίζεται σε 27 δισ. δολάρια. Το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε το ενδεχόμενο αυτό την Τρίτη.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Xerox θα καταθέσει επίσημη προσφορά ή ότι αυτή θα γίνει δεκτή εξηγούσαν οι ίδιες πηγές. Η HP, η οποία όρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο μόλις την περασμένη εβδομάδα, έχει τρεις φορές το μέγεθος της Xerox και επομένως η φιλοδοξία της τελευταίας να την αποκτήσει δεν είναι καθόλου αυτονόητη.

Ωστόσο η Xerox αναμένει να εισρεύσουν στα ταμεία της 2,3 δισ. δολάρια από την πώληση μεριδίων σε κοινοπραξίες, που διατηρούσε με την Fujifilm Holdings, ενώ φέρεται επίσης να έχει λάβει μία ανεπίσημη δέσμευση χρηματοδότησης από μεγάλη τράπεζα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της WSJ.

AP Photo/Douglas Healey