Η VIDAVO, η τηλεματική στην υγεία και η ευκαιρία της κρίσης

Η VIDAVO, η τηλεματική στην υγεία και η ευκαιρία της κρίσης

Την δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές με πρώτο σταθμό τις όμορες χώρες, την Ευρώπη και βέβαια την Αμερική, την μεγαλύτερη αγορά για την τηλειατρική, αλλά και την ενίσχυση των συνεργασιών που ήδη διαθέτει, περιλαμβάνει ο επιχειρηματικός σχεδιασμός της VIDAVO, η οποία κατέγραψε ισχυρή άνοδο αποτελεσμάτων στο εννεάμηνο.

Η διοίκηση της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α, εταιρείας, εκτιμά ότι το 2020 θα κλείσει με αύξηση της τάξεως του 10% στον κύκλο εργασιών και 40% στα έσοδα ερευνητικών δραστηριοτήτων, ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα.

Ο πρόεδρος της Παντελής Αγγελίδης εκφράζει στο Liberal Markets ,την πεποίθηση ότι η VIDAVO θα μπορέσει στις επόμενες χρήσεις να κεφαλαιοποιήσει την παρακαταθήκη που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας σχετικά με την χρήση τηλειατρικής, που είναι η βασική δραστηριότητα της .

«Κύριος στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε την παρακαταθήκη που μας δίνει ο COVID 19 να την μετουσιώσουμε σε επιχειρηματικό αποτέλεσμα για την ενίσχυση παλαιών συνεργασιών αλλά και την επίτευξη νέων εντός και εκτός Ελλάδας»,σημειώνει.

Η VIDAVO με την πολυετή δράση στην ανάπτυξη πιστοποιημένων υπηρεσιών ψηφιακής υγείας, όπως η πλατφόρμα διασυνδεδεμένης υγείας Vida24, που επιτρέπει την εξασφάλιση της συνέχειας της φροντίδας (continuity of care) μέσω τηλεϊατρικών υπηρεσιών, βρέθηκε έτοιμη με ώριμες λύσεις να μπορεί να βοηθήσει φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Αφενός η αξία των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρίας αναδείχθηκε κατά την περίοδο που διανύουμε και αφετέρου η οικονομική συγκυρία υποχρέωσε τους πελάτες να μεταθέσουν χρονικά την υλοποίηση των σχεδίων και συμβάσεων τους, ώστε σημαντικό μέρος της οικονομικής δραστηριότητας να μετατοπιστεί από το 2ο στο 3ο τρίμηνο.

Σε αυτό συνέβαλε όπως αναφέρει ο ίδιος ότι η εταιρεία εντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στη λίστα των εταιρειών που έφτιαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εταιρείες που δουλεύουν ερευνητικά για την πανδημία, ενώ η πλατφόρμα της εντάχθηκε στις 100 καλύτερες πλατφόρμες τηλειατρικής στον κόσμο και μοναδική από την Ελλάδα. Οριζόντιες δράσεις από τρίτους οι οποίες προσέδωσαν στην εταιρεία awareness και την ώθησαν να γίνει γνωστή σε νέες αγορές.

Η εταιρεία, που απασχολεί 17 επιστήμονες, από πληροφορικάριους και μηχανικούς μέχρι οικονομολόγους υγείας, διαθέτει σταθερές συνεργασίες με την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πρότζεκτ σε Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία, με τις διεθνείς της δράσεις να αποτελούν το 40% του τζίρου της.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, «η χρήση της τεχνολογίας για την διεκπεραίωση υποχρεώσεων και διαδικασιών εξ αποστάσεως ορίζεται ως κύρια προτεραιότητα σε όλους τους τομείς αλλά και ειδικότερα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και πρόνοιας.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας παρουσιάζει ραγδαία αύξηση κατά το 3ο τρίμηνο 2020 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ως εξής: 129.908,79€ για το 2020 έναντι 13.883,31€ για το 2019

Οσον αφορά στο εννεάμηνο, η εταιρία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων στις 256,28 χιλ. ευρώ από 192 χιλ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να ανέρχονται στα 107.258 ευρώ από ζημιές πέρυσι. 

Σημειώνεται ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Vidavo έχει αναπτύξει το Vida24 Remote Care, ένα ψηφιακό ιατρείο στο cloud, όπου ο γιατρός μπορεί να κάνει την καθημερινή του δουλειά, να «δει» ασθενείς και να συνταγογραφήσει από οποιαδήποτε συσκευή, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μαζί του και να ενημερώνονται για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις θεραπείες τους.