Η Σ. Αραβία «ξεπούλησε» την Tesla και έχασε το ράλι

Η Σ. Αραβία «ξεπούλησε» την Tesla και έχασε το ράλι

Σε μία εντυπωσιακά... άστοχη επενδυτικά κίνηση φαίνεται ότι προχώρησε το δημόσιο fund της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο «ξεφορτώθηκε» σχεδόν το σύνολο των μετοχών της Tesla που είχε στην κατοχή του ακριβώς λίγο πριν ξεκινήσει το ξέφρενο ράλι της μετοχής του κολοσσού του Ίλον Μασκ.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το CNBC, το δημόσιο επενδυτικό fund Σαουδικής Αραβίας που διατηρούσε περισσότερες από 8,2 δισ. μετοχές της Tesla  κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019 πούλησε το 99,5% εξ αυτών έως τα τέλη του προηγούμενου έτους, με τη μετοχή της Tesla να εκτινάσσει την αξία της κατά 110% εντός του 2020 από τα 430 δολάρια στα 887.

Όπως επισημαίνει δε το αμερικανικό δίκτυο, οι εν λόγω μετοχές θα είχαν αξία άνω των 7 δισ. δολαρίων με το σημερινό κλείσιμο της μετοχής της Tesla.

Χαρακτηριστικό της ραγδαίας ανόδου που σημείωσαν μόνο τον τελευταίο μήνα οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού είναι το ακόλουθο γράφημα:

Την περασμένη Τετάρτη ο τεχνολογικός κολοσσός του Ίλον Μασκ ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο προσαρμοσμένα κέρδη 2,14 δολαρίων ανά μετοχή, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα FactSet ανέμεναν να κυμανθούν στα 1,77 δολ.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι πούλησε 367.500 οχήματα το 2019, δηλαδή 50% περισσότερα από ό,τι το περασμένο έτος, ενημερώνοντας ότι η γραμμή παραγωγής του νέου μοντέλου της τύπου SUV, του Model Y, ξεκίνησε νωρίτερα του προγραμματισμένου εντός του μήνα.

Στη συνέχεια ήρθε xτες και η αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή του γίγαντα της Silicon Valley από την Argus Research, στα 808 δολάρια από τα 556 δολ. που ήταν προηγουμένως, διατηρώντας και το σήμα buy.