Η MetLife εξετάζει πώληση περιουσιακών στοιχείων της στην Ευρώπη

Η MetLife εξετάζει πώληση περιουσιακών στοιχείων της στην Ευρώπη

Η MetLife εξετάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων της σε χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς ο αμερικανικός ασφαλιστικός γίγαντας προχωρά σε αναδιάρθρωση της παγκόσμιας επιχειρηματικής του δραστηριότητας, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του πρακτορείου, η εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη εξετάζει το ενδεχόμενο μεταβίβασης των μονάδων της στην Ελλάδα, στην Πολωνία και στην Ουκρανία, η πώληση των οποίων θα μπορούσε να της αποφέρει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ (603 εκατομμύρια δολάρια).

«Μια είδηση για πώληση περιουσιακών στοιχείων, θα προσελκύσει πιθανώς ανταγωνιστικούς ομίλους», εκτιμά μια από τις πηγές του Bloomberg. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υπάρξει απαραίτητα μεταβίβασή τους. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Μισέλ Χαλαφ, δήλωσε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ότι η εταιρεία εξετάζει το παραπάνω ενδεχόμενο, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με την ιταλική Generali SpA το 2019 για την πώληση ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, απέφεραν προσαρμοσμένα κέρδη 327 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, από τα 282 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg, η MetLife όπως και άλλοι ασφαλιστικοί όμιλοι συμπεριλαμβανομένων των Allianz SE, Aviva Plc και AXA SA, επιδιώκουν να μειώσουν την έκθεσή τους σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές.