Η Lidl προσχωρεί στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ για την υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση

Η Lidl προσχωρεί στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ για την υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνηση

Η Lidl, όπως και άλλες εταιρίες του Ομίλου Schwarz, δεσμεύθηκε για τους στόχους του Οικουμενικού Συμφώνου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπογράφοντας σχετική συμφωνία.

Η εταιρία δεσμεύθηκε να εφαρμόσει πιστά τις δέκα αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη βιωσιμότητα, στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κοινωνικών προτύπων, του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς. Η προσχώρηση στο Οικουμενικό Σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Lidl για βιωσιμότητα.

«Το Οικουμενικό Σύμφωνο προσφέρει ένα πλαίσιο προσανατολισμού για τη δέσμευσή μας για μια οικονομική, οικολογική και κοινωνικά βιώσιμη επιχειρηματικότητα», δήλωσε η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικής Υπευθυνότητας και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η Lidl δεσμεύεται για την εταιρική δέουσα επιμέλεια και τη συνεχή βελτίωση των κοινωνικών και οικολογικών προτύπων στην αλυσίδα αξίας της. Μεταξύ άλλων, αυτό αποτυπώνεται σαφώς στο ενημερωμένο και διευρυμένο έγγραφο ανάλυσης θέσεων σχετικά με την εταιρική δέουσα επιμέλεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος κατά την αγορά εμπορευμάτων. Το πλήρες έγγραφο καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση της Lidl για τη βιωσιμότητα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://corporate.lidl-hellas.gr/responsibility/position-papers

Στη χώρα μας, η Lidl λαμβάνει σειρά μέτρων για να διασφαλίσει την τήρηση της εταιρικής δέουσας επιμέλειας. Μεταξύ άλλων, η Lidl προωθεί τη διαφάνεια στο πλαίσιο των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις βιωσιμότητάς της, στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Με την προσχώρησή της στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, η Lidl υπογραμμίζει περήφανα τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, ιδίως όσον αφορά στις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πελατών της στη μάρκα Lidl.