Η IPO της Ant σταμάτησε με προσωπική απόφαση του προέδρου της Κίνας

Η IPO της Ant σταμάτησε με προσωπική απόφαση του προέδρου της Κίνας

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αποφάσισε προσωπικά να σταματήσει την αρχική δημόσια προσφορά ύψους 37 δισ. δολαρίων της Ant Group, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal που επικαλείται Κινέζους αξιωματούχους.

Η απόφαση να σταματήσει η αρχική δημόσια προσφορά που θα ήταν η μεγαλύτερη του κόσμου ήρθε λίγες μέρες αφού ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του χρηματοπιστωτικού κολοσσού Τζακ Μα επέκρινε δημοσίως τις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές και τις τράπεζες της Κίνας.

Ο πρόεδρος Σι διέταξε τις ρυθμιστικές αρχές να ερευνήσουν και να βρουν τρόπο να σταματήσουν την εισαγωγή της Ant στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Μα είχε δηλώσει στις 24 Οκτωβρίου ότι το εποπτικό σύστημα καταπνίγει την καινοτομία και θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί ώστε να ενισχύει την ανάπτυξη.

Λίγο μετά την ομιλία του Μα, οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές άρχισαν να συγκεντρώνουν αναφορές, μεταξύ των οποίων και μία σχετικά με το πώς η Ant χρησιμοποίησε ψηφιακά χρηματοπιστωτικά εργαλεία όπως το Huabei, μία εικονική πιστωτική κάρτα, για να ενθαρρύνει φτωχούς και νέους να δημιουργήσουν χρέος.