Η εταιρεία ψυχρής αποθήκευσης va-Q-tec επεκτείνεται για τη μεταφορά εμβολίων κατά του Covid-19

Η εταιρεία ψυχρής αποθήκευσης va-Q-tec επεκτείνεται για τη μεταφορά εμβολίων κατά του Covid-19

Η εξειδικευμένη στις ψυκτικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις εταιρεία va-Q-tec θα επεκτείνει σημαντικά τον στόλο των 2.500 container που διαθέτει προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τη μεταφορά εμβολίων κατά του Covid-19 που χρειάζεται να φυλάσσονται σε θερμοκρασίες έως και -70 βαθμών Κελσίου.

Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με όλες τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Γιοακίμ Κουν.

Ο Κουν δήλωσε ότι η εταιρεία θα «διευρύνει σημαντικά» τον στόλο της μέσα στο επόμενο έτος χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Η va-Q-tec είναι μία από τις λίγες εξιδεικευμένες παροχής συσκευασιών που γνωρίζουν μεγάλη ζήτηση καθώς οι φαρμακοβιομηχανίες και οι εφοδιαστικές εταιρείες προετοιμάζονται για τη μεταφορά των εμβολίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 230% φέτος, δίνοντας στη va-Q-tec χρηματιστηριακή αξία 690 εκατ. δολαρίων.

Ο τζίρος της εταιρείας αυξάνεται κατά 30% ετησίως τα 10 τελευταία έτη. «Εκτιμούμε ότι αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με παρόμοια μορφή» δήλωσε ο CEO, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια διανομή των εμβολίων ίσως να χρειαστεί αρκετά χρόνια.

Το υποψήφιο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA πρέπει να φυλάσσεται στους περίπου -70 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από αυτή που χρειάζονται τα εμβόλια της Moderna και της AstraZeneca.