Η Caixabank ανακοίνωσε την περικοπή 6.450 θέσεων εργασίας

Η Caixabank ανακοίνωσε την περικοπή 6.450 θέσεων εργασίας

Η ισπανική τράπεζα Caixabank συμφώνησε με το σωματείο εργαζομένων να απολύσει 6.452 υπαλλήλους της στο πλαίσιο αυτού που αποτελεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση προσωπικού που έγινε ποτέ στον ισπανικό τραπεζικό τομέα, ακόμα και αφού το πιστωτικό ίδρυμα πήρε πίσω 1.800 περικοπές θέσεων εργασίας, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα και ένας εκπρόσωπος του σωματείου.

Η συμφωνία για μείωση κατά 14% του προσωπικού της επήλθε αφού η τράπεζα ικανοποίησε κάποιες από τις απαιτήσεις του σωματείου, όπως το να προτιμηθούν οι εθελούσιες έξοδοι από τις υποχρεωτικές περικοπές, όπως δήλωσαν η τράπεζα και το σωματείο Comisiones Obreras (CCOO). Η συμφωνία κατέστη επίσης δυνατή μετά τη βελτίωση των αποζημιώσεων για όσους φεύγουν από την τράπεζα, πρόσθεσε εκπρόσωπος του σωματείου.

Το Απρίλιο, η Caixabank είχε ανακοινώσει σχέδια για περικοπές 8.291 θέσεων εργασίας, μια από τις μεγαλύτερες περικοπές στην επιχειρηματική ιστορία της Ισπανίας, και να κλείσει 1.534 υποκαταστήματα, λίγο παραπάνω από το ένα τέταρτο των γραφείων της, προκειμένου να προσαρμοστεί στη στροφή των πελατών προς το online banking.

Το Μάρτιο η Caixbank εξαγόρασε την Bankia, για να γίνει ο μεγαλύτερος εγχώριος δανειστής στην Ισπανία σε σύνολο ενεργητικού. Εκτιμάται ότι οι απολύσεις θα κοστίσουν 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκτιμάται επίσης ότι η ασυνήθιστη ακαθάριστη επιβάρυνση θα έχει αρνητική επίπτωση 90 μονάδων βάσης στο δηλωμένο βασικό κεφάλαιο κατηγορίας 1 από το τέλος Μαρτίου, ενώ το κόστος και ο κεφαλαιακός αντίκτυπος θα εγγραφούν πλήρως το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τον αριθμό των επηρεαζόμενων υποκαταστημάτων σε περίπου 1.500. Η τράπεζα έχει περίπου 5.550 υποκαταστήματα και 44.000 υπαλλήλους στην Ισπανία.

Η συμφωνία με το σωματείο αποτελεί βασική πτυχή της συμφωνίας για την Bankia, η οποία υποστηρίζεται από ετήσιες εξοικονομήσεις δαπανών ύψους 770 εκατομμυρίων ευρώ ως το 2023. H Caixabank ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα εξοικονομήσει τουλάχιστον αυτό το ποσό. Επίσης, δήλωσε ότι θα παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες στην επερχόμενη παρουσίαση αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.