«Η απόφαση θα είναι για όλους, να μην προσφεύγουν οι συνταξιούχοι»
Χρ. Σταϊκούρας για αναδρομικά

«Η απόφαση θα είναι για όλους, να μην προσφεύγουν οι συνταξιούχοι»

«Η απόφαση θα είναι για όλους, να μην προσφεύγουν οι συνταξιούχοι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ για την επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «όλες οι αποφάσεις θέλουν μελέτη και προσοχή», επισημαίνοντας πως «θα υλοποιήσουμε λαμβάνοντας υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Σταικούρας έχει δηλώσει: «Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η σχετική απόφαση θα μελετηθεί έτσι ώστε το υπουργείο Εργασίας να ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών για το δημοσιονομικό κόστος.  «Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος», επισήμανε ακόμα ο κ. Σταϊκούρας.

Επίσης, και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης έχει δηλώσει για το θέμα: «Η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων στο ακέραιο, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.