Με απολύσεις προειδοποιεί η Ryanair, αν συνεχιστούν οι απεργίες

Με απολύσεις προειδοποιεί η Ryanair, αν συνεχιστούν οι απεργίες

Με απολύσεις προειδοποιεί το προσωπικό καμπίνας και τους πιλότους της η Ryanair, εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξη πως επιτύχει τον ετήσιο στόχο για την κερδοφορία της παρά τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το Reuters, η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη εβδομάδα της λόγω των κινητοποιήσεων, με πάνω από 300 από τις 2.400 πτήσεις της ημερησίως να ακυρώνονται την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω των απεργιών του προσωπικού καμπίνας στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, για το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανήλθαν στα 319 εκατ. ευρώ. Ενώ τα κέρδη μειώθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπέρασαν το μέσο όρο των προβλέψεων των αναλυτών για 305 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία επαναβεβαίωσε την πρόβλεψή της για ετήσια κέρδη 1,25-1,35 δισ. ευρώ, από το επίπεδο ρεκόρ του 1,45 δισ. ευρώ για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί πάνω από 4%, ενώ έχει υποχωρήσει σχεδόν 25% από το ιστορικά υψηλό επίπεδο των 19,38 ευρώ του περασμένου Αυγούστου.