Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:47

-A +A

HSBC: Πτώση κερδών 53% και 35.000 απολύσεις τα επόμενα τρία χρόνια

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 10:47
HSBC: Πτώση κερδών 53% και 35.000 απολύσεις τα επόμενα τρία χρόνια
-A +A

Πτώση 53% στα καθαρά κέρδη της σημείωσε η HSBC εξαιτίας, όπως αναφέρει, ενός σημαντικού ποσού απομείωσης κι ενώ παράλληλα σχεδιάζει να εφαρμόσει μια δέσμη μέτρων με στόχο να μειώσει λειτουργικό κόστος και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Η τράπεζα, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης ως προς τα περιουσιακά στοιχεία ανακοίνωσε πως η αναδιάρθρωση αυτή θα οδηγήσει στην περικοπή έως και 35.000 θέσεων εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η HSBC σημείωσε πτώση κερδών προ φόρων κατά 32,9% το 2019 στα 13,35 δισ. δολ., ποσό πολύ χαμηλότερο από την πρόβλεψη της Refinitiv για κέρδη 19,83 δισ. δολαρίων.

Σε δήλωση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου Νοέλ Κουίν στο Reuters μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Κουίν δήλωσε ότι η απομείωση ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη «προέκυψε από την επικαιροποίηση μακροπρόθεσμων παραδοχών οικονομικής ανάπτυξης που επηρέασαν ορισμένες επιχειρήσεις μας» και από την «προγραμματισμένη αναδιαμόρφωση» τραπεζών και αγορών.

Η απομείωση είχε ως αποτέλεσμα μια απώλεια προ φόρων ύψους 4,65 δισ. δολαρίων στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική δραστηριότητα της τράπεζας.

Ως προς την επιχειρηματική δραστηριότητα της HSBC στην Ασία, όπου η τράπεζα αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της, ο Κουίν ανέφερε μεταξύ άλλων πως η επιδημία του κοροναϊού αποτελεί παράγοντα ανησυχίας.

"Από τις αρχές Ιανουαρίου, η επιδημία του κοροναϊού έχει δημιουργήσει σημαντικές διαταραχές για το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους πελάτες μας, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ", δήλωσε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα