H Lamda Ηellix πωλήθηκε στην αμερικανική Digital Realty

H Lamda Ηellix πωλήθηκε στην αμερικανική Digital Realty

Στον αμερικανικό κολοσσό Digital Realty πωλήθηκε η Lamda Hellix. Η τελευταία είναι ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών data center και υπηρεσιών διασύνδεσης επιχειρήσεων και παρόχων τηλεπικοινωνιών με το εξωτερικό. Στην πράξη η αμερικανική εταιρεία ανταγωνίζεται άλλες εταιρείες παροχής κέντρων δεδομένων και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud). Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε δεδομένου ότι η Lamda Hellix είναι μη-δημόσια επιχείρηση. Πάντως όλα δείχνουν ότι η αμερικανική εταιρεία απέκτησε το 100% των μετοχών της ελληνικής.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Lamda Hellix, «μετά από 17 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης λειτουργίας, πραγματοποιεί το επόμενο βήμα-ορόσημο της στρατηγικής της ανάπτυξης και ανακοινώνει σήμερα μαζί με την Interxion, μια εταιρεία της Digital Realty, ότι αποτελεί πλέον μέλος του Ομίλου της Digital Realty (NYSE: DLR), κορυφαίου παρόχου υπηρεσιών διασύνδεσης (carrier) και ανεξάρτητων κέντρων δεδομένων και υπολογιστικού νέφους (cloud-neutral colocation data centres) παγκοσμίως».

Η Lamda Helix θεωρείται ο μεγαλύτερος carrier και cloud-neutral colocation πάροχος στην Ελλάδα, παρέχοντας ένα εκτεταμένο σετ υπηρεσιών cloud και colocation στη χώρα. Στα δύο κέντρα δεδομένων στην Αν. Αττική, φιλοξενείται η πλειοψηφία των κοινοτήτων cloud & internet που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων ΜΜΕ, πολυεθνικών επιχειρήσεων και εταιριών από τον χρηματοπιστωτικό & το δημόσιο τομέα ενώ εξυπηρετείται από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ελλάδα και τα δύο κέντρα ανταλλαγής κίνησης Internet, SEECIX.net και GR-IX.

Η Digital Realty είναι μια εισηγμένη εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) με κεφαλαιοποίηση που πλησιάζει τα 40 δις. δολ. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 4.000 πελάτες σε πάνω από 280 data centres, σε 23 χώρες. Η κίνηση να εξαγοράσει την Lamda Hellix, αποτελεί άλλη μια ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας από την πλευρά του αμερικανικού επενδυτικού παράγοντα, στον ευαίσθητο τομέα των δεδομένων, μετά εκείνης της Pfizer και της Microsoft.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των πελατών μας, παραμένοντας πιστοί στην αφοσίωσή μας για παροχή προηγμένων τεχνολογιών και υποδομών ώστε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, τους Έλληνες και την Ελλάδα εν γένει», ανέφερε ο David Ruberg, Chief Executive, EMEA . «Οι κορυφαίες επιδόσεις και υπηρεσίες της Lamda Hellix, σε συνδυασμό με τη σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία της εταιρείας, την έχουν καταστήσει ηγετικό πάροχο υπηρεσιών data centre στην ευρύτερη περιοχή και έχουν αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει η Ελλάδα στον αναπτυσσόμενο κόσμο του cloud παγκoσμίως. Πιστεύουμε ότι η κορυφαία θέση της Lamda Hellix στην Ελλάδα, δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για τoν Όμιλο της Digital Realty και είμαστε σίγουροι ότι με βάση τις υπάρχουσες σχέσεις μας με τους παγκόσμιους cloud providers και την κοινή πελατοκεντρική φιλοσοφία μας, θα δημιουργηθούν σημαντικές νέες ευκαιρίες, ενισχύοντας και επιταχύνοντας περαιτέρω την ανάπτυξή της.»

H διοίκηση της Lamda Hellix, ένα από τα πιο καταξιωμένα στην Ευρώπη με συνολική εμπειρία 60 ετών στο τομέα, θα συνεχίσει αυτούσιο συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου Απόστολου Κάκκου, ο οποίος θα συνεχίσει να ηγείται του Ομίλου στην περιοχή. «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη στρατηγική μας συμφωνία με τον Όμιλο της Digital Realty και την ένταξή μας στην παγκόσμια πλατφόρμα PlatformDIGITAL» δήλωσε ο Απόστολος Κάκκος. «Η συνεργασία αυτή θα μας επιτρέψει όχι μόνο να παρέχουμε στους πελάτες μας τεράστιες δυνατότητες επέκτασης και ανάπτυξης σε 6 ηπείρους, 23 χώρες και 48 πόλεις σε όλο τον κόσμο αλλά και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στην περιοχή μας, συμβάλλοντας στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό και ανάπτυξη της Ελλάδας. Παράλληλα θα επιταχύνουμε τα σημαντικά αναπτυξιακά επενδυτικά μας πλάνα με νέα world-class data centers καθιστώντας την Ελλάδα ως τον πλέον ανερχόμενο και σημαντικό κόμβο στην νέα Ψηφιακή Εποχή: 5G, Cloud & Big Data, AI, IoT, Industry 4.0.»