GlobalFoundries: Επενδύει 1,4 δισ. δολάρια για επέκταση της παραγωγής ημιαγωγών

GlobalFoundries: Επενδύει 1,4 δισ. δολάρια για επέκταση της παραγωγής ημιαγωγών

Η αμερικάνικη GlobalFoundries δήλωσε ότι θα επενδύσει 1,4 δισ. δολάρια το 2020 με στόχο να αυξήσει την παραγωγή ημιαγωγών στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη και τη Γερμανία, καθώς η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχει εκτινάξει τη ζήτηση.

Μέσω της επένδυσης, η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση των εσόδων της κατά 9% έως 10% τα 5,7 δισ. δολάρια που παρουσίασε πέρυσι, καθώς οι παραγωγοί αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών ειδών αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις στην παραγωγή του

«Η υιοθέτηση της τεχνολογίας που θα απαιτούσε κανονικά μια δεκαετία συνέβη σε ένα μόνο έτος το 2020 λόγω του COVID-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GlobalFoundries Thomas Caulfield στο Reuters.

Πριν την πανδημία, η βιομηχανία ημιαγωγών αναμενόταν να αυξηθεί κατά 5% μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ τώρα θα αναπτυχθεί με διπλάσιο ρυθμό, πρόσθεσε.

Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι περίπου το ένα τρίτο της επένδυσης θα προέλθει από πελάτες της που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ημιαγωγούς για τα επόμενα έτη, προβλέποντας αύξηση 20% στην παραγωγή τους το επόμενο έτος.

Η GlobalFoundries είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός ημιαγωγών παγκοσμίως πίσω από την Taiwan Semiconductor Manufacturing και τη Samsung Electronics.

Επίσης, η μονάδα του κρατικού fund του Abu Dhabi, GlobalFoundries, μπορεί να προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή προς τα τέλη του 2021 ή τις αρχές 2022, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις για τέλη του 2022  ή αρχές του 2023.