GfK: Βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Απρίλιο

GfK: Βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία τον Απρίλιο

Η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη αναμένεται να βελτιωθεί τον Απρίλιο, αναστρέφοντας μερικώς τη μείωση του προηγούμενου μήνα, έχοντας ώθηση από τις προσδοκίες που υπάρχουν για οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο δείκτης του ινστιτούτου GfK αναμένεται να αυξηθεί στις 10,9 μονάδες τον Απρίλιο από τις 10,8 μονάδες του Μαρτίου. Οικονομολόγοι σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο δείκτης θα μειωνόταν στις 10,7 μονάδες.

Ο υποδείκτης που καταγράφει τις οικονομικές προσδοκίες, μειώθηκε κατά 0,2 μονάδες τον Μάρτιο, από τις 11 μονάδες του Φεβρουαρίου.

Οι προσδοκίες για την ανάπτυξη στη Γερμανία το 2018 παραμένουν ευνοϊκές, σύμφωνα με το ινστιτούτο GfK που είχε προβλέψει στην αρχή της χρονιάς ότι τα έξοδα των καταναλωτών θα αυξηθούν κατά περίπου 2% αυτήν τη χρονιά.

«Αυτή η πρόβλεψη βασίζεται στο ότι οι Γερμανοί δε θα επηρεαστούν από οποιαδήποτε κλιμάκωση πιθανών ρίσκων» αναφέρει το GfK και πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές τακτικές στο εμπόριο θεωρούνται η μεγαλύτερη απειλή.