Πτώχευση και για τη γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, Neckermann

Πτώχευση και για τη γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, Neckermann

Ντόμινο εξελίξεων και προβλημάτων συνεχίζει να προκαλεί η πτώχευση της Thomas Cook που ήρθε να ταράξει τον κλάδο του τουρισμού σε πανευρωπαϊκό κυρίως επίπεδο.

Πέρα από την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων τουριστών που εξυπηρετούνταν από τον άλλοτε κολοσσό των tour operator, δεκάδες θυγατρικές εταιρίες του έρχονται αντιμέτωπες και εκείνες με το φάσμα της χρεοκοπίας.

Στη Γερμανία, η θυγατρική εταιρεία Neckermann, όπως μεταδίδει η γερμανική Die Welt προχώρησε σε κατάθεση αιτήματος πτώχευσης στο δικαστήριο.

Τα «σύννεφα» για την γερμανική εταιρεία είχαν φανεί από χτες καθώς η άλλη θυγατρική εταιρεία του ομίλου Thomas Cook, Condor, διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις των 240.000 πελατών που ταξιδεύουν αυτό το διάστημα με την εταιρεία στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν κανονικά, εν μέσω ανησυχιών για την βιωσιμότητά της.

Ωστόσο, η εγγύηση αυτή δεν ίσχυε  για τους πελάτες της Thomas Cook και θυγατρικών της εταιρειών όπως η Neckermann οι οποίες σκοπεύουν να πετάξουν μετά την πτώχευση του ομίλου από τη Γερμανία προς τουριστικούς προορισμούς. 

neck

 

Πτώχευση και για τη Neckermann Πολωνίας

Στην αδυναμία να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και κατά συνέπεια στη πτώχευση οδηγήθηκε και η Neckermann Πολωνίας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μεγαλώνοντας έτσι τη λίστα των θυγατρικών της Thomas Cook που παρασύρθηκαν από τη χρεοκοπία της.