General Electric: Πτώση των εσόδων κατά 12% στο πρώτο τρίμηνο

General Electric: Πτώση των εσόδων κατά 12% στο πρώτο τρίμηνο

Η General Electric ανακοίνωσε χαμηλότερες των εκτιμήσεων ταμειακές εκροές στο πρώτο τρίμηνο, παρόλο που η κύρια πηγή εισοδήματος της εταιρείας, η μονάδα παραγωγής κινητήρων jet, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από την πανδημία.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ταμειακές εκροές ύψους 845 εκατ. δολαρίων, συγκριτικά με τις εκροές 2,2 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν εκροές 1,3 δισ. δολαρίων, κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 12% στα 17,12 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των εκτιμήσεων για 17,5 δισ. δολάρια σε έρευνα της Refinitiv.

Τα υψηλότερα κέρδη σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας σε συνδυασμό με ένα βελτιωμένο κεφάλαιο κινήσεως βοήθησαν την εταιρεία να περιορίσει τις εκροές.

Την ίδια ώρα ωστόσο, τα έσοδα από τη μονάδα παραγωγής κινητήρων jet μειώθηκαν κατά 28% σε ετήσια βάση στα 4,99 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν τα 5,31 δισ. δολάρια.

Σε αυτό το κλίμα, η εταιρεία επιβεβαίωσε το ετήσιο outlook για τις ελεύθερες ταμειακές ροές και τα κέρδη ανά μετοχή, κάτι που δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους επενδυτές οι οποίοι ανέμεναν αναβάθμιση, με τον τίτλο της General Electric να υποχωρεί κατά 2,8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.