8ος χρόνος, ημέρα 2484η
Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Γ. Σταθάκης: Η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ έγινε με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή

Γ. Σταθάκης: Η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ έγινε με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή

Απάντηση στα ερωτήματα που έχει προκαλέσει η εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας πως τη συμφωνία ενέκρινε η γενική συνέλευση της εταιρείας, ενώ η κυβέρνηση δεν εγκρίνει, ούτε απορρίπτει εξαγορές. 

«Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει στρατηγική ανοίγματος στα Βαλκάνια. Η εξαγορά στα Σκόπια έγινε τον περασμένο χρόνο, με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με την αντίθεση των οικολόγων στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, που έγινε στο πλαίσιο της τελετής υποδοχής του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Δημαρά, ο κ. Σταθάκης τόνισε πως είναι γνωστό ότι υπάρχει καταστατική διαφωνία στο θέμα των υδρογονανθράκων υπογραμμίζοντας πως η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή και απόλυτα θεμιτή καθώς και ότι δεν τρομάζει τους επενδυτές.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του στις εξορύξεις υδρογονανθράκων τονίζοντας ότι αποτελεί θέση αρχής στην οποία εμμένει. Ανέφερε επίσης ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται στα Ιωάννινα κατά των ερευνών για υδρογονάνθρακες που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ